GaGa
2024. július 27., szombat Olga napja
árfolyam:
1 euro = 4.9700 RON
1 dollár = 349.3503 RON
100 forint = 0.0547 RON

Vágtató paripák, tüzes nyilak, tánc: élettel telt meg az Óriáspince-tető

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Bár az időjárás-előrejelzés nem sok jót ígért, így a szervezők több fogatókönyvvel is készültek, de a hétvégén zökkenőmentesen lezajlott a maksai Óriáspince-tetőn a hetedik Székely Vágta.


Kézdivásárhelyi lovas nyerte a Székely Vágtát

A Kézdivásárhelyt képviselő Berde Lóránd nyerte a hetedik Székely Vágtát. A 43 éves lovas Anci nevű lován 1,31 perc alatt galoppozta végig a közel 1200 méteres pályát. Székelyföldet a Nemzeti Vágtán a győztesen kívül még a másodiknak befutó mikóújfalusi Tóth Barna, és a harmadiknak célba jutó nyujtódi Ugron Attila képviseli. A Nemzeti vágta a negyediknek beérkező előpataki Bartha Ferencet is meghívta a szeptemberi versenyre. A házigazda Sepsiszentgyörgy képviselője alanyi jogon vesz részt a budapesti futamon, bár őt kizárták, mert lekéste a technikai megbeszélést, így nem vett részt az előfutamon. A Góbé Futamot a 23 éves csíkkozmási Bálint András nyerte Szellő nevű lován, a második a szotyori Veres Bálint, a tavalyi győztes a gyergyószentmiklósi László Pál idén harmadiknak futott be.

A főkapitányi tisztségét idén Nagy József, a kaposvári Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesületének huszárkapitánya látta el. A megnyitón felvonták az óriás székely zászlót, hogy amint Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke fogalmazott: hadd lássák a Székelyföldet körbevevő országból is, hogy felemelő, jó érzés székelynek lenni Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a lovaséletnek hasonló fontosságot kell tulajdonítani, mint a többi sportágnak. Székelyföldön évről évre nő a lovas rendezvények száma, és színvonala, nyugtázta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke. A szombati versenyek zökkenőmentesen zajlottak, egyetlen futamot sem kellett leállítani, vagy újraindítani.

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek