GaGa
2024. július 17., szerda Endre, Elek napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Új támadás a Gázai övezetben, eddig legalább 95 halott

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Izrael újabb légitámadásokat hajtott végre péntek reggel a Gázai övezetben, az elsőnek egy, a másodiknak öt halálos áldozata van, köztük egy nő. A kedd óta tartó izraeli offenzívában már legalább 95-en haltak meg.


A második támadásban, amelyben az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet egyik tagjának házát vették célba az Egyiptommal határos Rafahban, további 15 ember megsebesült - mondta a palesztin mentők szóvivője. Az első támadásban egy 33 éves palesztin férfi halt meg gázai házában. 

Az izraeli hadsereg szerint a Gázai övezetből csütörtökön 184 rakétát lőttek ki, amelyek közül 44-et elfogott a Vaskupola nevű rakétarendszer. 

A Gázai övezet elleni, kedd óta tartó izraeli offenzívában már legalább 95-en vesztették életüket és több mint 500-an sebesültek meg. Az Erős Szikla fedőnevű hadművelet során az izraeli légierő a hadsereg adatai szerint már közel 900 célpontot támadott meg. Az offenzívának kettős célja van, csapást mérni a Hamász radikális palesztin szervezetre és csökkenteni az Izraelre irányuló rakétatámadások számát. 

Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter egy tévéjelentés szerint támogatja a szárazföldi csapatok korlátozott bevetését a Gázai övezetben. A 10-es tévécsatorna védelmi minisztériumi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy Izrael olyan célpontokra koncentrálna, amelyeket a levegőből nem lehet lerombolni - írta péntekre virradó éjszaka honlapján a The Times of Israel című napilap. 

Az egyik forrás a lehetséges célpontok közül példaként a Hamász által az izraeli határ közelében ásott alagutakat említette. 

Barack Obama csütörtökön felajánlotta segítségétBenjámin Netanjahu izraeli kormányfőnek egy tűzszünetről szóló tárgyaláshoz. 

Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára a világszervezet Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésén csütörtökön kijelentette, azonnali lépéseket kell tenni egy újabb izraeli-palesztin háború megakadályozása érdekében, mert az átterjedhet az egész Közel-Keletre, és tűzszünet elfogadására szólította fel a szemben álló feleket.

(transindex, mti)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek