GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Több mint 900 fiatal jelöltet ad a Miért az RMDSZ választási listáira

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) 906 fiatal jelölttel vág neki az önkormányzati választásoknak az RMDSZ listáin.


A szövetség hétfői közleménye szerint a befutó helyen számon tartott jelöltek pontosan 15 százaléka fiatal; ebből 20 polgármesterjelölt, további 20-an pedig megyei tanácsosi tisztségre jelentkeznek.

Összesen 342-en szerepelnek befutó helyen a Miért képviselői közül.  A polgármesterjelölteket illetően kiemelnénk: Bihar megyében 5 fiatal polgármesterjelölt indul a választásokon, de sikerként tekintünk arra is, hogy a szórványban vannak esélyes jelöltjeink.

A Fehér megyei Magyarlapádon például Hari István Attila méretteti meg magát a polgármesteri székért, illetve Beszterce-Naszód megyében Cadar Simion Tiberiu száll versenybe Szentmáté község polgármesteri tisztségéért” – olvasható a közleményben.

Eszerint Szilágy és Szatmár megyében négy évvel ezelőtt egyetlen „befutó” Miért-jelölt sem szerepelt a megyei tanácsosi listákon – ehhez képest Szilágyban idén három első mandátumos fiatal áll a startvonalhoz, Szatmár megyében pedig két, befutó helyre rangsorolt fiatal. Kolozs megyében 2 polgármesterjelöltjük is indul, továbbá 3 személy szerepel befutó helyen a megyei tanácsosi listán. Kolozs megyében egyébként összesen 54 fiatal indul valamilyen tisztségért. Székelyföldön is aktívak a fiatalok. Hargita megyében mindhárom térségben 20 százalék felett van a bejutó fiatalok aránya, Maros megyében pedig két első mandátumos fiatal polgármesterjelölttel büszkélkedik a Miért, de a marosvásárhelyi és a Maros megyei RMDSZ-listákon is szerepelnek fiatal jelöltek. Kovászna megyében 4 ifjúsági képviselő szerepel az RMDSZ listáin befutó helyen. 

A közlemény szerint ugyanakkor városok szintjén is jelen vannak az ifjúsági szervezetek tagjai. Az RMDSZ megértette: lehetőséget kell adni a fiataloknak, hogy kezükbe vegyék a saját generációjuk ügyeit. Ezért felkészült és tenni akaró jelöltekkel vágunk neki az idei önkormányzati választásoknak. Annak ellenére, hogy a járványügyi helyzet rendhagyó körülményeket teremtett, mindent megteszünk annak érdekében, hogy hitelesen és érthetően elmondhassuk az üzeneteinket, terveinket” – fogalmazott Oltean Csongor. A Miért elnöke hozzátette, online kampányt is indítanak „MIÉRT szólj bele” címen, amelynek segítségével érthetően elmagyaráznák az első szavazóknak, hogy miért fontos részt venni a választásokon, illetve hogy egyáltalán hogyan működnek a helyi és megyei önkormányzatok.

(kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek