GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

THORMA JÁNOS

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Kovács Zita – Büki Barbara THORMA JÁNOS címû könyvének és Büki Barbara – Kovács Zita BAY-GYÛJTEMÉNY címû albumának a bemutatója


A Teleki Magyar Ház tisztelettel meghívja
Kovács Zita  – Büki Barbara
THORMA JÁNOS
címû könyvének és
Büki Barbara – Kovács Zita
BAY-GYÛJTEMÉNY
címû albumának a bemutatójára, 2015. július 13-án (hétfõn), 18 órára, a Teleki Magyar Házba (Nagybánya, Thököly Imre út 5-7.).
Köszöntõt mond Dávid Lajos igazgató, Teleki Magyar Ház, Ludescher István alpolgármester (Nagybánya)
A ,,Thorma János könyv” (rövidfilm). A Thorma János kötetet bemutatja Szakál Aurél múzeumigazgató.
A ,,Bay-gyûjtemény album” (rövidfilm). A Bay-gyûjtemény könyvet bemutatja Kovács Zita mûvészettörténész.
Beszélgetés az új mûvészeti könyvekrõl: dr. Bay Miklós mûgyûjtõ (Budapest), Kovács Zita mûvészettörténész, Türr István Múzeum (Baja), Szakál Aurél igazgató, Thorma János Múzeum (Kiskunhalas), Thorma Gábor, Thorma-rokon és szervezõ (München).
***
Ezek a kiadványok nem véletlenül jelentek meg egyszerre, és nem véletlenül kerülnek egyidõben bemutatásra. Mindkettõt a kiskunhalasi múzeum adta ki, a város és a müncheni Siemens Kulturális Alapítvány anyagi támogatsával.
Az elsõ, az igazán fontos Thoma János életmû-katalógus, megjelenését közel két évtizedes munka elõzte meg. Az alapot az 1997-ben megjelent elsõ Thorma-monográfia, a dr. Bay Miklós által összeállított katalógus adta. Természetesen az elmúlt években számos Thorma-munka bukkant fel. Az adatok feldolgozásának tudományos nagy munkáját Büki Barbara és Kovács Zita nagy szakértelemmel végezte el. Az albumban 231 reprodukció található és 542 festmény adatait tartalmazza három nyelven.
A Bay-gyûjtemény, amely javarészt a nagybányai festészetbõl merít, több évtizedes gyûjtés eredménye. Ebben az albumban 222 mûalkotás: festmény, grafika, szobor reprodukciója található meg.
Remélem, jelenlétükkel sokan megtisztelik Thorma emlékét.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Grof Laszlo 2015.07.07 22:56:55
A konyv vajon tesz-e emlitest Thorma Janos es Gottesman Alfred baratsagarol? Mindketten az 1900-as evek elejen voltak Nagybanyan.


Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek