GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Terjed a magyar modell: a britek is kerítést építenek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A brit kormány kerítést küld a franciaországi Calais-ban lévő átkelőhely megerősítésére, miután egyre nehezebben tudják megakadályozni, hogy a Nagy-Britanniába igyekvő menekültek felszálljanak a szigetországba tartó járművekre.


Nagy-Britannia nagyjából három kilométernyi kerítés építéséhez elegendő alapanyagot szállít Franciaországba, hogy megerősítsék a kontinenst a szigetországgal összekötő csalagút ottani bejáratát – írja Daily Mail.

Calais környékén rengeteg autó és teherautó vár arra, hogy helyet kapjon a vasúti szerelvényeken, és az elmúlt hónapokban a környéken várakozó menekültek ezekre kapaszkodva próbáltak bejutni Nagy-Britanniába.

A térségben létrejött sátortáborban 3000 eritreai, szíriai és etiópiai bevándorló próbál túlélni és továbbjutni az ígéret földjeként megjelenő ködös szigetre. A londoni és a párizsi kormány képviselői rendkívüli tanácskozásokon próbálják kidolgozni a helyzet rendezését szolgáló intézkedéseket. A helyzet tarthatatlan: a kétségbeesett emberek útakadályokkal igyekeznek megállítani a járműveket, hogy felkapaszkodhassanak rájuk. Egy eritreai menekült meghalt, amikor megpróbált feljutni a mozgó vonatra.

A hatóságok azt ajánlják az arra járóknak, hogy amikor a besorolás miatt lassan haladnak vagy megállnak, tartsák zárva autóik összes ajtaját. A kamionokról a videók tanúsága szerint a rendőröknek kell leparancsolni a felkapaszkodott menekülteket. Szakértők várakozása szerint idén még 2000-en érkezhetnek Calais környékére – naponta 50 új menekült jelenik meg az egyre zsúfoltabb sátortáborban, ahol nincs elég fekvőhely és pokróc.

A brit kormány ugyanakkor nem tervezi azt, hogy átvizsgáltassa a rendőrséggel a szigetországra érkező összes járművet. A kabinet illetékes minisztere szerint világos jelzést akarnak küldeni mindenkinek, hogy nem juthatnak be illegálisan Nagy-Britanniába.

erdely.ma, napu.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek