GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Sztrájkolnak szerdán a hazai légiforgalom-irányítók

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek szerdára a hazai légiforgalom-irányító szolgálatnál (ROMATSA), miután a szakszervezet már csaknem két hónapja nem tud megállapodásra jutni a munkáltatóval a kollektív munkaszerződésről - közölte Gabriel Tudorache szakszervezeti vezető kedden.


A sztrájktörvény szerint a légi irányításban csak részleges munkabeszüntetés engedélyezett. A figyelmeztető sztrájk helyi idő szerint 11 és 13 óra között lesz, de a ROMATSA alkalmazottai ez idő alatt is biztosítják a földi irányítást a román légteret használó gépek 30 százalékának, valamint a sürgősségi és humanitárius feladatot ellátó légi járműveknek.

A szakszervezet egyebek között azt szeretné elérni, hogy a légiforgalom-irányítók nyugdíjkorhatárát szállítsák le 55 évre, illetve tegyék lehetővé számukra, hogy ezen életkor felett kevésbé stresszes munkakört töltsenek be a ROMATSA keretében.

A ROMATSA-nak országszerte 1500 alkalmazottja van. A hazai légteret egy nap alatt 2500-3000 repülőgép használja. A figyelmeztető sztrájk idején csak a bukaresti nemzetközi repülőtérnek 40 járatot kellene indítania vagy fogadnia. A forgalom az ukrán válság kiéleződése, a malajziai utasszállító gép tavaly júliusi ukrajnai lezuhanása óta mintegy 30 százalékkal nőtt a román légtérben.

MTI

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek