GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9692 RON
1 dollár = 360.6045 RON
100 forint = 0.0544 RON

Szijjártó: Tízmilliárd forinttal támogatja a kormány a magyar cégek külföldi terjeszkedését

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A miniszter szerint a magyar cégek csak akkor tudják nemzetközi piaci részesedésüket növelni, ha külföldön is megteremtik a jelenlétüket.


Külpiaci növekedési támogatási programot indít a kormány – jelentette be közösségi oldalán Szijjártó Péter, aki kiemelte: a magyar gazdaság teljesítményét, sikerességét az elmúlt években alapvetően befolyásolta, hogy sok nemzetközi nagyvállalati beruházás érkezett Magyarországra.

A miniszter szerint a magyar cégek csak akkor tudják nemzetközi piaci részesedésüket növelni, ha külföldön is megteremtik a jelenlétüket. Ottani terjeszkedésük azután lehetővé teszi, hogy a külpiacokon megszerzett profitjukat hazautalják, és ezzel a magyar gazdaságot erősítsék.  

„A gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatára ezért a kormány úgy döntött, hogy külpiaci növekedési támogatási programot indít. Ebben olyan magyar vállalatok kaphatnak támogatást, amelyek külföldön céget hoznak létre, vagy gyárat építenek.

Erre a célra idén 10 milliárd forint áll rendelkezésre. A támogatás a beruházási összegnek maximum a felét érheti el, de nem lehet több 4 milliárd forintnál, és az a cég kaphatja meg, amelyik vállalja, hogy magyarországi árbevétele a külföldi terjeszkedésből adódóan legalább annyival növekszik, mint amennyi támogatást kap a programból” – ismertette a tárcavezető.

(mandiner.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek