GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Szabadnap kérhető a beteg kiskorúak gondozására

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az egészségügyi minisztérium javaslatára a kormány elfogadta azt a rendeletet, mely szerint szabadnapot vehetne ki az a szülő, akinek kiskorú gyereke megbetegszik, egészségügyi vizsgálatra szorul.


A rendelet alapján az egyik szülőnek tizenöt nappal korábban kell kérvényt benyújtania a munkaadóhoz, és nyilatkozatot kell írnia arról, hogy abban az évben nem kért szabadnapot ilyen ügyben.

Az orvosi vizsgálatra vonatkozó bizonylatot be kell mutatni a háziorvosnak, aki igazolást állít ki arról, hogy a munkavállaló gyerekét megvizsgálták. Ezt az igazolást kell bemutatni a munkaadónak. A rendelet alapján egyetlen szabadnap jár a kétgyerekes szülők esetében is, a három- vagy többgyerekes szülők két napot is hiányozhatnak igazoltan munkahelyükről.

A kormány egyébként az elmúlt évben hagyta jóvá azt a rendeletet, mely szerint a szülők szabadnapot kérhetnek az iskolakezdés napján. A javaslatot a Románia Haladásáért Országos Szövetség kezdeményezte annak érdekében, hogy azok a szülők, akiknek iskolás gyerekük van, részt vehessenek a tanévnyitón.

Krónika

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek