GaGa
2024. július 23., kedd Lenke napja
árfolyam:
1 euro = 4.9716 RON
1 dollár = 352.3183 RON
100 forint = 0.0546 RON

Semjén: ragaszkodni kell az autonómiához

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nemzetpolitikáért felelős magyar miniszterelnök-helyettes szerint minden jó, ami közelebb visz a határon túli magyar nemzetrészek autonómiájának megteremtéséhez, és minden rossz, ami ettől eltávolít.


Semjén Zsolt Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Joggal Európában című könyvének bemutatóján csütörtökön Budapesten azt mondta: a magyar állam értelme és célja, hogy a magyar nemzet megmaradjon és a magyar emberek életminősége javuljon. Ennek feltétele szerinte az, hogy minden nemzetrész megmaradjon, a nemzetrészek megmaradása pedig az autonómia megvalósulásától függ.

„Ha van autonómia, megmaradunk, ha nincs, akkor ez kérdéses" – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Semjén Zsolt hangsúlyozta: az autonómiatörekvések és -követelések nem függhetnek a környező országok, utódállamok politikai szituációjától és tetszésétől, ezek megvalósulásához ragaszkodni kell.

Fontos ugyanakkor, hogy a külhoni nemzetrészek is akarják az autonómiát, és ezért lépéseket is tegyenek. Erről szerinte vitát kell kezdeményezni a többségi nemzetrészekkel, és meg kell értetni, hogy ezek a törekvések nem irányulnak a többségi nemzet ellen. Hozzátette: minden nemzetrésznek testre szabott módon magának kell kidolgoznia a saját koncepcióját vagy koncepcióit, s azt a legitim magyar szervezeteknek kell képviselniük.

krónika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek