GaGa
2024. július 17., szerda Endre, Elek napja
árfolyam:
1 euro = 4.9655 RON
1 dollár = 357.7186 RON
100 forint = 0.0545 RON

Sebastian Burduja ügyvivő oktatási miniszter: tisztában vagyok az előttem álló kihívásokkal

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Megtisztelőnek érzi Sebastian Burduja, hogy Nicolae Ciucă kormányfő őt javasolta ügyvivő miniszternek az oktatási tárca élére. Pénteken a Facebook-oldalán közölte: tisztában van az előtte álló kihívásokkal.


"Feladatom az oktatási minisztérium adminisztratív működésének biztosítása az átmeneti időszakban" - írta bejegyzésében a kutatásért és digitalizálásért felelős miniszter.

Közölte, hogy nem lesz könnyű a tanügy megreformálása, mert a 'paradigmaváltásokat' általában nem mindenki fogadja el. De a reformokat végre kell hajtani - hangsúlyozta -, mert az oktatás teremti meg az ország jövőjét.

Burdujan ugyanakkor köszönetet mondott a posztjáról lemondott elődjének, Sorin Cîmpeanunak a minisztérium élén végzett munkáért. 'Sokszor éjszaka is láttam őt dolgozni az országos vizsgák előtt. Miniszterként mindent szívvel-lélekkel csinált, beleértve a részvételét az új tanügyi törvények tervezetének tucatnyi nyilvános vitáin az ország minden sarkában' - jellemezte elődjét, akinek az érdemei közé sorolta, hogy nyitva tartotta az iskolákat a pandémia idején és megemelte a nemzetközi tantárgyolimpiákon jól teljesítő diákok jutalmát.

Klaus Iohannis pénteken Sebastian Burduja kutatásért, digitalizálásért és innováciért felelő minisztert nevezte ki az oktatási tárca ügyvivő miniszterének. Az államfő aláírta azt a dekrétumot is, amellyel tudomásul veszi Sorin Cîmpeanu lemondását.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek