GaGa
2024. július 22., hétfő Magdolna napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Robbantottak az indonéz főváros központjában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Robbantássorozat történt az indonéziai főváros, Jakarta központjában, írja a BBC. A robbanások után lövöldözés tört ki. A rendőrség nyilatkozata szerint gránátok robbantak, az egyelőre azonban nem tudható, ki áll a támadás mögött, az indonéz elnök terrortámadásról beszélt. Eddig hat halottról érkezett jelentés, közülük három rendőr.


abc.net beszámolója szerint a rendőrség arról beszélt, hogy decemberben kaptak egy fenyegetést az Iszlám Államtól, az indonéz kémfőnök azonban arról beszélt, hogy nincs jel, ami arra utalna, hogy az Iszlám Állam lenne az elkövető.

A robbantás a Sarinah bevásárlóközpont mellett történt, közel az elnöki palotához és az ENSZ-hivatalokhoz. Az egyik robbantás helyszíne pedig egy Starbucks kávéázó volt. A robbantás utáni tűzpárbajról is az egyik ENSZ-hivatalnok számolt be az angol lapnak. Ő azt mondta, legalább 5-6 robbanást hallottak. A helyi rendőrség szerint a lövöldözésben legalább 10-14 fegyveres támadó vesz részt, egy robbanást öngyilkos merénylő idézett elő.

Indonéziában a közelmúltban hajtottak már végre támadásokat, merényleteket militáns szélsőséges iszlamista csoportok, az angol lap szerint emiatt fokozott készültség volt érvényben.

A területet lezárták és körbekordonozták. A rendőrség szóvivője szerint az embereket figyelmeztették, hogy maradjanak az épületekben, mert további robbanások is lehetségesek.

index.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek