GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

RMDSZ: megalázó és felesleges az érettségi dolgozatok vándoroltatása

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az amúgy is agyonbürokratizált tanügyben felesleges a miniszter ötlete, hogy az érettségi dolgozatokat másik megyében értékeljék. Tipikusan balkáni megoldás, hogy a minisztérium az utolsó pillanatban nyögi ki magából ezt az ötletet, mellőz minden előzetes szakmai konzultációt.


A pedagógustársadalmat megalázza, megbízhatatlan közösségnek bélyegzi meg, és nem bízik a saját megyei rendszerű – amúgy rossz – közigazgatásában sem. Elismerem, hogy egy olyan országban, amelyik húsz év alatt húsz tanügyminisztert adott, nehéz bekerülni a történelembe.

Bennünket a magyar oktatás érdekel, és azonnali megoldást kértünk az ötletgazdától a mi konkrét ügyünkre: nehogy arra ébredjünk, hogy a Maros megyei magyar dolgozatokat Szucsáva megyébe kell vinni, a Hargita megyeieket pedig Bákóba. Mit irányoz elő a minisztérium ezekre az esetekre?  Ha már megyék közötti utaztatásról, szállítgatásról van szó, jutnak eszünkbe a következő kérdések: Mit tesz a minisztérium a felemásan megvalósított iskolabusz-rendszer problémáinak a felszámolásáért? Van-e megoldása a tanulók vagy pedagógusok ingázási költségeinek hatékonyabb és mindenre kiterjedő elszámolására? Mi a helyzet a buszok műszaki karbantartásával és az alkalmazandó sofőrök elodázott problémáival? Mi a helyzet az iskolaközpontok által működtetett bentlakások halogatott támogatásával, fejlesztésével?

rmdsz.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek