GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

RMDSZ-es javaslatra elvetette a szenátus az önkormányzatok túlzott ellenőrzését

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ javaslatára törölte a szenátus a kedden elfogadott törvénytervezetben szereplő előírást, amely lehetőséget adott volna a bukaresti államigazgatásnak arra, hogy újabb ellenőrzési és felügyeleti intézkedéseket vessen ki az önkormányzatokra – közölte Cseke Attila, a szövetség szenátusi frakcióvezetője.


A felsőház a miniszterelnöknek egyenesen alárendelt ellenőrző testület működési szabályozásának módosításáról döntött. Cseke Attila elmondta: egy precedens nélküli, központosító rendelkezést akart bevezetni a kormány, amely veszélyes lehet. „Az RMDSZ a decentralizált, hatékony közigazgatást támogatja. A rendelkezés politikai alapú ellenőrzésekre és túlkapásokra adott volna lehetőséget, ezért a szakbizottsági munkálatok alatt, az RMDSZ ennek eltörlését kérte” – mondta el Cseke Attila.

Az RMDSZ-es szenátor emlékeztetett: már létező intézmények látják el az önkormányzati munka ellenőrzésének feladatát: a számvevőszék, illetve a beruházások esetében a szakminisztérium, ezért nincs szükség egy újabb, ezt a feladatot ellátó testületre. A tervezetről a képviselőháznak is döntenie kell, mielőtt érvénybe léphet.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek