GaGa
2024. július 19., péntek Emília napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

"Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra"

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Fidesz benyújtotta a bevándorlásról szóló vitanap-kezdeményezését. Rogán Antal sajtótájékoztatóján elmondta, benyújtották a "Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra" című vitanap-kezdeményezésüket. A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, két év alatt hússzorosára nőtt Magyarországon a politikai menedékjogot kérők száma, ám nagy részük nem politikai üldözött, hanem megélhetési céllal érkezett bevándorló.


„Fontosnak tartjuk, hogy az Országgyűlés éppen ezért megvitassa, miként lehet megakadályozni, hogy a megélhetési bevándorlók magukat politikai menekültként feltüntetve egyre nagyobb számban érkezzenek Magyarországra" - mondta a politikus. Rogán Antal közölte, a vitanapot akár már az Országgyűlés tavaszi ülésszaka elején, a február 16-i héten megtarthatják. "Szeretnénk, ha minden országgyűlési képviselő el tudná mondani az álláspontját és letenné a javaslatát” - fűzte hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Emlékeztetett, az Országgyűlésnek a vitanap után ki kell alakítania a politikai menekültstátusra vonatkozó új magyarországi szabályozást, mindenképpen szükséges változtatásként említve azoknak a ma gyakran nyolc hónapig tartó jogi eljárásoknak a felgyorsítását, amelyek során döntenek a politikai menekültstátusra való jogosultságról.

Rogán Antal szerint nemcsak a statisztikai adatok, hanem az előző napi események is rámutatnak ennek az egyébként összeurópai kérdésnek a fontosságára. A frakcióvezető ezzel arra utalt, hogy hétfőn a győri vasútállomáson több száz határsértőt szállítottak le a Budapestről Bécsbe tartó vonatról, mert nem rendelkeztek érvényes iratokkal. Megjegyezte, szinte mindegyikük politikai menedékjogot kért. „A határsértők többsége Koszovóból jött” - tette hozzá, jelezve ugyanakkor a balkáni országban ma nincs olyan politikai helyzet, hogy politikai üldöztetésről lehetne beszélni.

A fideszes politikus kiemelte továbbá, hogy Magyarország ellátja az Európai Unió külső határainak védelmét is, így a magyar hatóságoknak kötelessége a Magyarországra, ezen keresztül Európába érkező illegális bevándorlók feltartóztatása.

magyarhirlap.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek