GaGa
2024. július 22., hétfő Magdolna napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Pengedrótot vetettek be az osztrákok a „migránsszivárgás” ellen

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Úgynevezett NATO-drótakadállyal kerítették el a senki földjét az osztrák hatóságok, az osztrák-szlovén határon Spielfeldnél – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.


Az osztrákok az autópályán, illetve a Graz felé vezető főútvonalon található határátkelőket választották el, néhány száz méter hosszan a pengedróttal. Utóbbi területén található ugyanis az a tranzittábor, ahonnan továbbszállítják a migránsokat Ausztria belseje felé.

A hatóságok azt akarják megakadályozni ezzel, hogy a völgykatlanban található táborból az autópálya felé ellenőrizetlenül „elszivárogjanak” a migránsok.

Eközben soha nem látott módon felgyorsult a menekültek elszállítása Spielfeldből.

Amíg korábban csak néha-néha érkeztek buszok, szerda délelőtt sorban álltak a járművek a határ osztrák oldalán. Már nemcsak osztrák felségjelzésű buszokat látni, hanem beszálltak a migránsok továbbszállításába a szlovén, sőt a horvát személyfuvarozók is. Célállomásként feltüntetve valamennyin Salzburg szerepel.

Ennek megfelelően, miközben kedden este még 5-6 ezer menekült tolongott a határon, szerda délelőtt már sokkal kevesebben voltak, harmadára apadhatott a tömeg. Ennek ellenére továbbra is sokszor zúgolódnak a türelmetlen emberek.

Ugyanakkor egyre idegesebbnek tűnnek a hatóságok, és gyanakodnak az újságírókra is. Az MTI tudósítóját mintegy 20 perces ellenőrzésnek vetették alá szlovén rendőrök a sentilji oldalon. Minden magyarázat nélkül átkutatták a kocsiját, még a kesztyűtartóba és az autószőnyeg alá is benéztek. Csupán annyit árultak el, hogy vannak olyanok, akik újságírónak adják ki magukat.

valasz.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek