GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Összetűzések Németországban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az incidenseket az váltotta ki, hogy a radikális iszlamisták hívei egy újságosbódé előtt szerdán megtámadtak egy csoport jazidi férfit, akik a szélsőségesek ellen tiltakozó megmozdulásra felhívó plakátokat ragasztottak a kioszk falára. A hirado.hu szerint az iszlamistákkal szimpatizálók két jazidi kurdot megkéseltek. A rendőrség hat férfit őrizetbe vett, akiknek többsége Csecsenföldről származik. Az incidens után több száz jazidi gyűlt össze a városban, hogy a támadás ellen tüntessen, ez a megmozdulás végül ismét erőszakba torkollt a két fél között. Az összetűzések közepette egy álarcos, különféle ütőszerszámokkal felfegyverkezett csoport járókelőket is ütlegelni kezdett. Egy fiatal herfordi lakos könnyebb sebesüléseket szenvedett. A rendőrség gázsprayt vetett be a feldühödött tömeg megfékezésére. Péntekre ismét megmozdulást terveznek Herfordban a jazidi kurdok, a hatóságok több száz résztvevő megjelenésére számítanak. A város közelében fekvő Bielefeldben szombatra hirdettek meg hasonló tiltakozást, ahol a rendőrség 5-10 ezer ember megjelenésére számít. Az IÁ fegyveresei az elmúlt napokban elüldözték a jazidi kisebbség - egy kurd népcsoport - tagjait az iraki Szindzsár városából, amely települést a múlt hét végén foglalták el. A jazidiak a környékbeli hegyekben rekedtek víz és élelem nélkül. Az ENSZ arra hívta fel a figyelmet, hogy humanitárius katasztrófa fenyeget az észak-iraki térségben. A főleg Moszul környékén tömörülő, mintegy 220 ezer fős jazidi szektát a szélsőséges muzulmánok a történelem során számtalan alkalommal üldözték, és minősítették ördögimádónak.


Az incidenseket az váltotta ki, hogy a radikális iszlamisták hívei egy újságosbódé előtt szerdán megtámadtak egy csoport jazidi férfit, akik a szélsőségesek ellen tiltakozó megmozdulásra felhívó plakátokat ragasztottak a kioszk falára.

A hirado.hu szerint az iszlamistákkal szimpatizálók két jazidi kurdot megkéseltek. A rendőrség hat férfit őrizetbe vett, akiknek többsége Csecsenföldről származik.

Az incidens után több száz jazidi gyűlt össze a városban, hogy a támadás ellen tüntessen, ez a megmozdulás végül ismét erőszakba torkollt a két fél között. Az összetűzések közepette egy álarcos, különféle ütőszerszámokkal felfegyverkezett csoport járókelőket is ütlegelni kezdett. Egy fiatal herfordi lakos könnyebb sebesüléseket szenvedett. A rendőrség gázsprayt vetett be a feldühödött tömeg megfékezésére.

Péntekre ismét megmozdulást terveznek Herfordban a jazidi kurdok, a hatóságok több száz résztvevő megjelenésére számítanak. A város közelében fekvő Bielefeldben szombatra hirdettek meg hasonló tiltakozást, ahol a rendőrség 5-10 ezer ember megjelenésére számít.

Az IÁ fegyveresei az elmúlt napokban elüldözték a jazidi kisebbség - egy kurd népcsoport - tagjait az iraki Szindzsár városából, amely települést a múlt hét végén foglalták el. A jazidiak a környékbeli hegyekben rekedtek víz és élelem nélkül. Az ENSZ arra hívta fel a figyelmet, hogy humanitárius katasztrófa fenyeget az észak-iraki térségben.

A főleg Moszul környékén tömörülő, mintegy 220 ezer fős jazidi szektát a szélsőséges muzulmánok a történelem során számtalan alkalommal üldözték, és minősítették ördögimádónak.

(nol.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek