GaGa
2024. július 19., péntek Emília napja
árfolyam:
1 euro = 4.9692 RON
1 dollár = 360.6045 RON
100 forint = 0.0544 RON

Összefogott három magyarországi megye a járvány miatt árván maradt gyermekekért

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

ÖSSZESEN HÁROMMILLIÓ FORINTTAL TÁMOGATJA A DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ A KORONAVÍRUS MIATT BAJBA JUTOTT CSALÁDOKAT.


Egymillió forintot ajánlott fel a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke a Regőczi István Alapítvány javára, amelyet Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hívott életre a koronavírus nyomán árván maradt gyermekek megsegítésére. Őri László egyben felhívással élt Magyarország többi megyéje felé, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

– Sokkolták az országot azok a családi tragédiák, amelyek során életerős családfőket, édesanyákat veszítettek el egyik napról a másikra családok a koronavírus-járvány harmadik hullámában.

– Ezeket az árván maradt gyermekeket nem hagyhatjuk egyedül, így most van itt az idő az összefogásra. Ezért is döntöttem úgy, hogy felhívással élek a megyei önkormányzatok vezetőihez, hogy együtt segítsünk az árván maradt gyermekeken – mondta Őri László, a megyéket megszólító felhívás elindítója a témában kedden tartott sajtótájékoztatón.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a Baranya Megyei Önkormányzat tavaly, a koronavírus járvány első hulláma alatt azért hívta életre a Baranya segít programot, hogy az élvonalban harcoló egészségügyi dolgozókat, mentőket segítse. – A harmadik hullám tetőzése után várhatóan kevesebb nyomás helyeződik az egészségügyi dolgozókra, a járvány azonban tragédiákat hagyott maga után, és Baranyát, Pécset sem kímélte. Ismerünk olyan családot, ahol hat gyermek maradt árván a vírus miatt.

– Ezeknek a gyermekeknek nem elég az egyszeri anyagi támogatás

– hangsúlyozta a megyei elnök. Szavai szerint hatékony segítségre van szükségük, amíg önálló keresettel nem rendelkeznek. A politikus hangsúlyozta: a járvány több mint négyszáz családban okozott tragédiát, és több mint hatszáz gyermek maradt árván vagy félárván.

Bíró Norbert, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, a megyét a harmadik hullám sújtotta leginkább, így egyértelmű volt számára, hogy elsőként csatlakozzon a felhíváshoz és segítséget nyújtson ebben a nehéz helyzetben, és emiatt ők is felajánlottak egymillió forintot.

A Somogy Megyei Önkormányzat elnöke háborús helyzethez hasonlította a járványt, ami a társadalom alapegységét, a családokat támadta meg.

Somogy megyében eddig 22 félárván maradt gyermekről tudnak, akiknek hosszú távú támogatásra van szüksége. A Tolna Megyei Önkormányzat elnöke, Fehérvári Tamás szintén egymillió forintot ajánlott fel a nehéz sorsú gyermekek megsegítésére.

(magyarnemzet.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek