GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Orbán Viktor átvette a FINA-zászlót Kazanyban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Orbán Viktor miniszterelnök a következő, 2017-es világbajnokság rendező országának képviseletében átvette a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) zászlaját a kazanyi vizes vb vasárnapi záróünnepségén vasárnap.


A magyar kormányfő beszédében elmondta, hogy noha a vb éremtáblázata szerint Oroszország kilenc aranyérmet szerzett Kazanyban, ez voltaképpen tíz, mivel a szervezőknek is jár egy arany.

Orbán Viktor kifejtette, Kazanyban magasra került a mérce, de a magyarok mindent megtesznek két év múlva a hasonlóan sikeres rendezésért.

A miniszterelnök hozzátette, bízik benne, hogy 2017-ben a magyarok ugyanilyen büszkeséggel adhatják majd át a FINA-zászlaját a 2019-es rendező, dél-koreai Kvangdzsunak.

"Találkozunk 2017-ben Budapesten" - zárta szavait Orbán Viktor.

A színpompás és zenei betétekkel tarkított záróünnepség során Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök köszönetet mondott Kazanynak, majd közölte: átadják Budapestnek a stafétát azt kívánva, hogy a következő vb ugyanolyan sikeres legyen és annyi érmet hozzon a magyaroknak, mint a mostani.

Dmitrij Medvegyev hozzáfűzte, a 16. vizes vb-n több mint 3000 sportolót láttak vendégül 190 országból.

Julio C. Maglione, a FINA elnöke beszédében kifejtette: a FINA történetének egyik legcsodálatosabb fejezetét írták, otthon érezték magukat Kazanyban, amely az eddigi legjobb világbajnokság házigazdája volt.

Rusztam Minnyihanov, az oroszországi Tatárföld köztársasági elnöke ugyancsak köszönetet mondott a szervezőknek és a közönségnek.

Magyarország eredetileg a 2021-es világbajnokságnak adott volna otthont, de a mexikói Guadalajara visszalépése után, idén március 11-én megkapta a 2017-es esemény rendezését. Orbán Viktor és Julio C. Maglione április 16-án írta alá a vb rendezéséről szóló megállapodást Lausanne-ban.

telesport.hu

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek