GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Orbán szerint jöhet a polgári berendezkedés

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Orbán Viktor miniszterelnök szerint jöhet a polgári berendezkedés, az ország már nagyon közel jár ahhoz a politikai és társadalmi szerkezethez, ami a magyarság számára a hosszú távú gyarapodást teszi lehetővé. A kormányfő a Napi Gazdaság szerdai számában megjelent interjúban kijelentette: "eljött az ideje, megteremtettük az előfeltételeit, jöhet a polgári berendezkedés. Mindenki léphet egyet előre."


Orbán Viktor a bevándorlók kérdéséről szólva azt mondta: Magyarországot a mérete és a földrajzi helyzete különösen sérülékennyé teszi, és ha a bevándorlás ügyében csak egyszer hibázik, akkor reparálhatatlan változások következnek be.

Szólt a multikulturalizmusról, amelyet a különböző civilizációk összekeveredéseként határozott meg, az iszlám, az ázsiai vallások és a kereszténység együttéléseként. "Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Magyarország ettől megmeneküljön" - jelentette ki, hozzátéve: szívesen látjuk a nem keresztény országokból érkező befektetőket, művészeket, tudósokat, de nem akarunk velük a nagy néptömegek szintjén összekeveredni. Ez az együttélés Európában nem vezetett eredményre - hangsúlyozta.

Arra a kérdésére, hogy Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét politikai kabinetfőnökévé nevezi-e ki, az mondta: szüksége van olyan társakra, akik a politikai munkában segítik, a lehetséges jelöltek sorában pedig Rogán Antal áll az első helyen.

Az euró esetleges bevezetését firtató kérdésre úgy felelt: míg az korábban logikusnak tűnt, a 2008-as gazdasági válság problémáit az eurózóna kezelte a legsutábban, hasonló pénzügyi válságok pedig bármikor előfordulhatnak. Ezért Magyarország, csakúgy mint Közép-Európa, kivár. A saját lábon állást versenyképes alternatívának nevezte a kormányfő, hozzátéve: megfelelő pénzügyi és monetáris, valamint gazdaságpolitika mellett akár évtizedekig is erős maradhat a forint.

Az ellenzékről azt mondta: a mai baloldal tiszteletre méltó, de eddig sikertelen kísérletet tett, hogy megtalálja a nemzeti alapokon álló baloldali identitást. A Jobbikról kijelentette: veszélyes Magyarországra nézve, habár ezt a veszélyt nem szabad eltúlozni.

Megjegyezte azt is: "akár a baloldalra, akár a Jobbikra bízni az országot ma istenkísértés lenne", ugyanis olyan világméretű átrendeződés és válságok zajlanak, hogy azok meg nem értése, az út rossz kijelölése elképzelhetetlen méretű bajokat zúdítana az országra.

A kormányfő szerint ahhoz, hogy Magyarország szuverénnek érezhesse magát, erős befolyással kell rendelkezni a bankszektorban, ahol "jól állunk" és a médiában, ennek többsége sem lehet külföldi kézen. "Itt állhatnánk jobban is" - jegyezte meg. Emellett az energiaszektort és a kereskedelmet jelölte meg, előbbi "lassan már rendbe jön", míg utóbbinál távol még a cél - olvasható a Napi Gazdaságban.

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek