GaGa
2024. július 19., péntek Emília napja
árfolyam:
1 euro = 4.9692 RON
1 dollár = 360.6045 RON
100 forint = 0.0544 RON

Nincs elegendő panzió, ezért nem lehet turisztikai célpont Kézdivásárhely

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Fejlesztené a turisztikai infrastruktúrát a kézdivásárhelyi önkormányzat, azonban gondot jelent, hogy nincs elegendő panzió a látogatók elszállásolásához.


Ezért Bokor Tibor polgármester arra szólítja a helyieket, nyissanak szálláshelyeket a turisták számára. A polgármester az Agerpresnek úgy nyilatkozott, arra számít, hogy a brassói repülőtér megnyitásával nőni fog a térségbe érkező látogatók száma, és Háromszék számos természeti látványosságával profitálhatna ebből. A polgármester szerint Kézdivásárhely is valódi turisztikai célponttá válhatna, hiszen minden adottsága megvan ehhez, leszámítva a panziókat, melyek nem elegendők a látogatók elszállásolásához.

Bokor Tibor elmondta: a város történelmi-kulturális öröksége adott, épített öröksége is egyedi, de a szálláshelyeket fejleszteni kell. Úgy vélte, étterem elegendő van a városban – amely a moldvai autópálya megépültéből is profitálhat –, és ezek többsége hagyományos konyhával működik.

A fejlesztésekről szólva az elöljáró kifejtette: kerékpárutakkal kötnék össze a várost a térség más látványosságaival, hogy újabb kikapcsolódási lehetőséget teremtsenek a turisták számára. Így a tervek szerint a kézdiszentléleki és gelencei templomhoz is el lehetne majd jutni két keréken, ahogy a közeli Lemhénybe is. A céhes városként is emlegetett Kézdivásárhely udvartereiről híres, a Kovászna megyei városban egykoron 11 céh működött. Ezeknek állít emléket az 1972-ben megnyílt céhtörténeti múzeum.

(kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek