GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

NATO-csúcs: Oroszország adja vissza a Krímet

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Közös nyilatkozatban szólította fel a NATO Oroszországot, hogy hagyjon fel a kelet-ukrajnai szakadárok támogatásával és adja fel a Krím félszigetet.


Az észak-atlanti katonai szervezet a nemzetközi jog kirívó megsértésének tartja az Ukrajna területén végrehajtott egyoldalú katonai akciókat, azok aláássák az ország biztonságát, és érzékenyen érintik az euroatlanti térség egészének a stabilitását és biztonságát is. A walesi Newportban elfogadott dokumentum szerint a tagállamok politikai és nem katonai úton rendeznék a válságot, és támogatnak minden olyan tárgyalást, amely ezt célozza.

Berlini nem Ukrajna csatlakozására

Németország elutasítja Ukrajna NATO-csatlakozását. Angela Merkel kancellár a katonai szövetség walesi tanácskozásán ugyanakkor kijelentette, támogatja Kijevet a konfliktussal kapcsolatban, és kész további büntetőintézkedésekre Moszkvával szemben. A német vezető szerint a tagállamok egyetértenek abban, hogy a válságot békés úton kell megoldani. Merkel hozzátette, a következő napokban kiderül, hogy tényleges lépések követik-e a kilátásba helyezett tűzszünetről szóló minszki tárgyalásokat.

15 millió dollár hadseregfejlesztésre

15 millió dollárt ajánlott fel Ukrajnának az európai tagállamok nevében a NATO főtitkára a védelmi szervezet walesi csúcstalálkozóján. A pénzt a hadsereg fejlesztésére költheti Kijev

mno.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek