GaGa
2024. július 17., szerda Endre, Elek napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Művészeti programok a Nicolae Iorga Általános Iskolában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

(5. -8. osztály - művészeti pályázatunk tevékenységeiből)


Az elmúlt másfél hónap gyermekbarát és művészetre nevelő tevékenységek sorozatából állt a nagybányai Nicolae Iorga Általános Iskola 5.-8.osztályos diákjai és pedagógusai számára.

A múltkor  beszámoltunk az anyák napi ünnepségről, mely ugyannennek a pályázatnak a résztevékenysége volt.

Most az említett időszakban aszfaltrajzot készítettek diákok és ovisok, melyet Tompa Mihály: A pitypang meséje alapján illusztráltak, majd ezt követően origami virágokat készítettek és ebből állították össze az ekoruhát Győri Kinga festőművész és négy 7-es diák segítségével.

Egy másik kiemelkedő tevékenység volt a Nagykárolyhoz fűződő plakát, makett és reklám készítése, melyben minden 5-8.osztályos diákunk részt vet. Ezen programot egy közös károlyi kirándulással zártuk, ahol meglátogattuk a város nevezetességeit, köztük a híres kastélyt is. Megterveztük, megvalósítottuk, felfedeztük, s jól éreztük magunkat e programrészben is.

Célunk volt: a különböző helyi kultúrák felfedezése, megkülönböztetése és tiszteletben tartása , illetve a Nagykárolyban lévő különböző turisztikai atrakciók térképen való behatárolása , felkeresése és megnézése

Tevékenységeink között voltak a következők:

  1. Térképkészítés melyen szerepelnek a Nagykárolyban lévő fontosabb turisztikai atrakciók  ( templomok , múzeumok , hagyományőrző kézművesműhelyek , híres írók, tudósok otthona, nagyobb folyók , domborzati formák, üdülőközpontok  )
  2. Felfedezési csoportkirándulás az elkészített térkép és a modern ábrák alapján
  3. Ovisoknak: makett készítése a kastély alapján

Színjátékokkal és tanévbúcsúztató ünneppel zártuk a júniusi tevékenységünket.

Diákjaink nagy lelkesedéssel készültek és örömmel mutatták be a több mint 100 tagú közönségnek színjátékaikat. Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő-részletet dolgozott fel az 5.c .osztály, Ágai Ágnes : Kamaszságok című versösszeállítását dramatizálta a 6. C. osztály és a 7. C. osztály egy népmesét dolgozott fel kissé modernizált változatban.

A  Programsorozat a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg, a „2014 - a külhoni magyar felsősök éve” elnevezésű program keretében.

Pályázatunk fő célja, hogy lehetőséget biztosítsunk a gimnazisták és ovisok szüleinek, hogy megismerjék azon pedagógusokat, akik az iskolába kerülésükkor szárnyaik alá veszik gyermekeiket, s akikhez már teljes bizalommal fordulhatnak. Azok számára, akik még nem döntöttek az iskolaválasztással kapcsolatban, célunk, hogy közös tevékenységeink során észrevétlenül rávezessük őket arra,hogy egy olyan értékes közösséghez tartoznak, amelyben a hagyományok, az emberi értékek megbecsülése és megőrzése elsődlegesek, s érdemes, de ugyanakkor  egyértelmű az anyanyelvű iskola választása.

Céljaink között szerepel még: a közösség összehozása, formálása, együttműködés, segítőkészség  kialakítása, megerősítése, az együttjátszás örömének  felfedeztetése, családok, közösségek szabadidejének  igényes eltöltése.

Köszönet a lelkes munkáért és példamutatásért: minden kedves diákunknak és hozzátartozóinak,

 szervezőinknek: Lapsánszki Edith aligazgatónőnek, Bálint Beáta magyartanárnak, Kiss Luca történelem tanárnak, Fülöp Gábor zenetanárnak, Ujlaki Zita matematika tanárnak, Vári Renáta óvónőnek, Győri Kinga festőművésznek, Bálint Kata kézművesnek, önkénteseinknek: Tar Brigitta, Vig Renée, Szigeti Dóra, Vicsai Noémi diákjainknak.

(szerk.)

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek