GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9692 RON
1 dollár = 360.6045 RON
100 forint = 0.0544 RON

Monumentális felvonuláson kel életre a magyar államalapítás

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A legnagyobb zenés showműsorok látványvilágát idéző, különleges felvonulással lesz gazdagabb augusztus 20-i nemzeti ünnepünk. Szent István napján az Oktogon és a Hősök tere között monumentális, guruló díszletekkel, installációkkal és szobrokkal, valamint sztárfellépők részvételével megelevenedik Magyarország alapításának története.


 

Augusztus 20-án, Magyarország szimbolikus születésnapján hatalmas installációkkal, hazánk vezető művészeivel, több száz résztvevővel készülő zenés-táncos felvonulást láthatnak az érdeklődők az Andrássy úton. A látványos forgatag megidézi a magyar mondavilág alakjait és nemzeti szimbólumainkat.

A FELVONULÁS MŰVÉSZETI VEZETŐJE JURONICS TAMÁS, KOSSUTH-DÍJAS MŰVÉSZ.

A Szent István-nap alkalmából készülő felvonulás tervezete három önálló egységből áll: A FÖLD, A HAZA és A NEMZET.

- Elsőként a magyar eredetmondák legendás állatai, pogány korunk hitregés világának eredeti alakjai, a TURUL és a CSODASZARVAS jelennek meg, melyek a sámánok korában a hitet adták a magyaroknak, és hosszú vándorútjukon kísérői, vezetői voltak a népnek az ígért új hazába.

- A négy és fél méter magas Turulmadarat és a 16 ember által működtetett Csodaszarvast A HAZA blokkban a 9 méter átmérőjű KORONA követi, és természetesen SZENT ISTVÁN is megjelenik majd a felvonuláson, óriásszobor formájában.

- És mi más lehetne az ünnepélyes felvonulás zárójelképe, mint az utolsó egységében megjelenő 60 méter hosszú varrott magyar zászló.

A trikolor színei szimbolikus jelentéssel bírnak. A piros a kitartó ERŐ, a fehér a nemzeti HŰSÉG, a zöld a haza jövőjében bízó REMÉNY. Ezek együttesen pedig egy nagyszerű ország jövőjét tárják elénk– mondta Juronics Tamás művészeti vezető.

A programnak augusztus 20-án 10 órától az Andrássy út ad otthont. A látványos menet az Oktogontól indul, a show a Kodály Köröndön éri el csúcspontját, majd egészen a Hősök teréig vonul. A produkciót az MTVA élőben közvetíti.

Az installációk az augusztus 20-i felvonulást követően az ünnepi hétvégén látogathatók lesznek egy interaktív kiállítás keretében a Hősök terén, ahol sötétedés után egy különleges fényfestés adja a történelmünket bemutató óriás tárgyak esti pompáját.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek