GaGa
2024. július 23., kedd Lenke napja
árfolyam:
1 euro = 4.9716 RON
1 dollár = 352.3183 RON
100 forint = 0.0546 RON

Molnár Zsolt az RMDSZ temesvári polgármesterjelöltje

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A választási előkészületekről, a megyei választási együttműködésekről és a Temes megyei, valamint temesvári önkormányzati jelöltlista esélyes helyeiről döntött március 5-én, szombaton az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének küldöttgyűlése.


A temesvári Gerhardinum Római Katolikus Líceum dísztermében ülésező testület ugyanakkor az alapszabályzat módosításáról is döntött, amely által képviseleti helyeket biztosít a Területi Képviselők Tanácsában az RMDSZ ifjúsági partnerszervezete, a TEIS számára. A Magyar Ifjúsági Értekezlet tagszervezeteit, így a TEIS-t is 15 százalékos képviselet illeti meg a Szövetség döntéshozó testületeiben. 

A választási együttműködésekkel kapcsolatosan a küldöttgyűlés a bánsági kisebbségekkel nyolc évvel ezelőtt elindított koalíció folytatása mellett tette le voksát. A 2008-as helyhatósági választásokkal kezdődően az RMDSZ Temes Megyei Szervezete a bolgár, szerb és ukrán kisebbségekkel közösen indult az önkormányzati választásokon, ezt az együttműködést kívánják folytatni idén is. Emellett idén a megyei elnökség tárgyalásokat kezdeményezett az Erdélyi Magyar Néppárt Temes megyei szervezetével a magyar összefogás elérésének érdekében, így a küldöttgyűlés felhatalmazta az elnökséget a tárgyalások folytatására és megerősítette azt az ajánlatot, amely által az EMNP képviselőinek helyet biztosítanának az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének jelöltlistáin és választási együttműködést ajánlanak fel a megye magyarlakta településein. 

A küldöttgyűlés végezetül bizalmat szavazott a központi jelölteknek is, így kialakult a bejutásra esélyes jelöltek sorrendje: a Temes megyei tanácsosi lista vezetője Molnár András ügyvéd, az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének szervezési alelnöke, míg második helyen Fazakas Csaba református esperes, művelődési alelnök szerepel. A temesvári városi tanácsosi lista első helyén Farkas Imre vállalkozó, cégvezető áll, a második esélyes helyet Horváth Rémusz Miklóshittantanár, a Temesvári Római Katolikus Püspökség szakreferense foglalja el. A temesvári polgármesteri tisztségre Molnár Zsolt parlamenti képviselőt jelölte a küldöttgyűlés. 

A települési jelöltlistákat a szervezet a helyi magyar közösségek javaslatai alapján a központi jelöltek nevesítése után véglegesíti.

transindex.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek