GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Miért legyek némethlászlós? Sikeres volt diákjaink üzenete leendő diákjainknak (14)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Miklós Mihály volt némethlászlós levele a leendő némethlászlósoknak: Miért is volt jó magyarul tanulni? És hogy épp matek-infó szakos osztályban végezni?


Először is, mert anyanyelven pontosabban, gyorsabban, hatékonyabban tanul bárki és az emlékezetébe gyorsabban bevésődik bármilyen információ, mint idegen nyelven. Mert az anyanyelven való tanulás a műveltség alapja, mert ezáltal ismerhettem meg a magyar kultúrát, őseim szokásait, hagyományait, törekvéseit, világnézeteit. Mert anyanyelvemen értettem meg a választott szakmám fontosságát, és az ehhez való feltételeket, követelményeket.


Sajnos, a választott szakmám elvégzéséhez nem tudtam az egyetemen is magyarul tanulni. A műszaki egyetem követeléseinek meg tudtam felelni, mert megkaptam a licitől a megfelelő felkészítést, főleg a reál tantárgyakból: matek, informatika, fizika. Az egyetemen e tantárgyak alapjaira építve tanítják nekünk a szakmát. Köszönet a matek-infó osztálynak, és azon tanároknak, akik mindehhez hozzájárultak.


Büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, hogy anyanyelvemen tanultam. Nem kerültem hátrányos helyzetbe az egyetemen, pedig már nem anyanyelvemen tanulok.


Remélem, hogy a Németh László Elméleti Líceum matek-infós osztálya még tud olyan diákokat nevelni, akik valóra válthatják álmaikat egy komoly szakma elvégzésével.

Miklós Mihály, 2013-ban végzett Németh Lászlós, matek-infó szakos diák

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek