GaGa
2024. július 17., szerda Endre, Elek napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Merkel gyors gazdasági szankciókat szorgalmaz Oroszország ellen

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Angela Merkel német kancellár szerint gyorsan be kell vezetni az újabb gazdasági szankciókat Oroszország ellen, mert a legutóbbi moszkvai megnyilatkozások sem utalnak arra, hogy az orosz vezetés támogatná a maláj utasszállító tragédiája okainak feltárását és az ukrán válság békés rendezését.


Georg Streiter helyettes kormányszóvivő szerdai berlini tájékoztatóján a szabadságon lévő kancellár helyzetértékelését ismertetve hangsúlyozta, hogy Moszkva nem érdekelt a maláj gép ügyének feltárásában, és nem használja fel kellőképpen a befolyását a részben orosz titkosszolgálati emberek vezette délkelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok megfékezése érdekében. 
Merkel ezért támogatja az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásán elhatározott lépéseket, és sürgeti a gazdasági szankciók mielőbbi bevezetését - mondta Streiter.
Hozzátette: Németország továbbra is azt akarja elérni, hogy legyen fegyverszünet az ukrajnai válsággócokban és kezdjék el megvalósítani Petro Porosenko államfő béketervét. 
Azzal a német politikában szerdán megindult vitával kapcsolatban, hogy el kell-e venni az ukrán válság miatt Oroszországtól a következő labdarúgó világbajnokság rendezési jogát, a helyettes kormányszóvivő azt mondta, hogy az ügy nem tartozik a német kormány hatáskörébe, a tornáig pedig még hátra van négy év, és a berlini vezetésnek "sürgősebb dolgai vannak". 
A külügyminisztérium szóvivője élésen bírálta Oroszországot. Moszkva "sokat ígért, de semmit sem teljesített. Ebből most már elég" - mondta a szóvivő, kiemelve, hogy az új szankciók azt üzenik az orosz vezetésnek, hogy "eddig, és ne tovább". 
A Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járata múlt csütörtökön zuhant le a kelet-ukrajnai Donyeck megye szakadárok kezén lévő részében, a gépen tartózkodó 298 ember – közöttük 193 holland állampolgár - életét vesztette. Kijev és a nyugati országok szerint a Moszkva-barát lázadók lőtték le a gépet egy, Oroszországtól beszerzett Buk típusú föld-levegő rakétával. Oroszország és a szakadárok ezt cáfolják, és az ukrán hadseregre próbálják hárítani a felelősséget a történtekért. (mti)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek