GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Merkel: elfogadhatatlan Putyin magatartása

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Angela Merkel német kancellár folytatni kívánja a párbeszédet az orosz államfővel az ukrán válság megoldása érdekében, ugyanakkor kételyei vannak Vlagyimir Putyin tárgyalási készségét illetően. Ezt a kancellár jelentette ki egy szerdai lapinterjúban.


A Sächsische Zeitung legfrissebb számában megjelent interjúban - amelyből a hírügynökségek előzetesen ismertettek részleteket - Angela Merkel rámutatott: nagy súlyt helyez arra, hogy a tárgyalások fonala az Oroszországgal szembeni szankciók ellenére se szakadjon meg Vlagyimir Putyinnal. Utalt ugyanakkor arra, hogy érez némi kételyt az orosz államfő tárgyalási készségét illetően.

A német kancellár nyomatékosan hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlan számára Putyin eddigi magatartása. Az európai alapértékek közé tartozik, hogy - mint fogalmazott - "mi európaiak tiszteletben tartjuk a másik állam területi integritását, továbbá, hogy a határokat nem változtatjuk meg egyoldalúan". Merkel szerint a Krím félsziget annektálásával Putyin ezzel ellentétesen cselekedett.

Ukrajnának - szabadon és demokratikusan - magának kell döntenie alkotmányáról, politikájának irányultságáról, továbbá az egyes régiókat - mint például Kelet-Ukrajnát - megillető önállóságról - jelentette ki a kancellár, hangsúlyozva, hogy ezt az orosz államfőnek is tiszteletben kell tartania.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek