GaGa
2024. július 17., szerda Endre, Elek napja
árfolyam:
1 euro = 4.9655 RON
1 dollár = 357.7186 RON
100 forint = 0.0545 RON

Merkel a világ legbefolyásosabb nője

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Angela Merkel lett a világ legbefolyásosabb nője a Forbes idei listáján. A német kancellár már tízszer szerepelt ezen a százas listán, ebből kilencszer szintén első helyet kapott. Merkelt 2005-ben választották be először a magazin női power listájára.


A lista második helyét Janet Yellen, az amerikai jegybank, a FED elnöke lett. Yellen mint a világ legbefolyásosabb jegybanki elnöke érdemelte ki a helyezést. Ő az egyik új szereplője a tíz éve kezdett Forbes-listának.

Harmadik helyezettnek Melinda Gateset választották. Bill Gates felesége adományozói munkája révén került a listára. Csak 2012-ben 3,4 milliárd dollárnyi adományt, és pályázati pénzt fordítottak fejlesztésekre, és egyéb programokra, jelentős részben a fejlődő országokban.

Christine Lagarde, az IMF vezetője azért lett talán csak az ötödök, mert befolyása ellenére sem tudta megtörni a magyar kormányt.

A listán két amerikai elnök felesége is megtalálható. Hillary Clinton a hatodik helyen már inkább saját politikai karrierjével került a lista elejére. Michelle Obamát az egészséges életmód melletti nyilvános elkötelezettsége miatt tették a nyolcadik helyre.

A lista legfiatalabbja Lady Gaga, aki a 67. helyet kapta.

Európából egyébként nem sok nőt választottak be a Forbes szakértői: Lagrade képviseli a franciákat, Miuccia Prada, a Prada tulajdonosa az olaszokat, Elvira Nabiullina az oroszokat, és Merkel a németeket.

A Forbes 10 éve készíti el listáját, amelyen nyolc olyan nő szerepel, akik már 2004-ben is helyezést értek el: Melinda Gates, Christine Lagarde, Hillary Clinton, Indra Nooyi (a Pepsi vezetője), Oprah Winfrey, Amy Pascal, Erzsébet királyné, és Ho Csing (a szingapúri Temasek Holdings főnöke).

A Forbes a gazdaságra, politikára, civil szférára leginkább befolyással bíró nőkről 2004 óta készít listát. A helyezéshez nem csak a szereplők pénzügyi súlyát veszik figyelembe, de a médiahatásukat, befolyásuk mértékét, és még egy sor tényezőt is.

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek