GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Menekültek hajókatasztrófája: érzéketlenséggel vádolják az EU-t

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

"Európa hátat fordít a világ talán legveszélyeztetettebb menekültcsoportjának, és azt kockáztatja, hogy a földközi-tengeri térség egy óriási temetővé válik" - figyelemztette az ENSZ emberi jogi biztosa az EU kormányait.


Bátrabb és együttérzőbb hozzáállást kért az Európai Unió kormányaitól hétfőn az ENSZ emberi jogi biztosa azoknak a migránsoknak az ügyében, akik egyre nagyobb számban érkeznek a földrészre a Földközi-tengeren keresztül.

Zeid Raad Al-Hussein genfi nyilatkozata szerint a tengeri katasztrófák a hibás politika következményei, "a kudarcos intézkedéseket az együttérzés óriási kudarca kíséri". "Európa hátat fordít a világ talán legveszélyeztetettebb menekültcsoportjának, és azt kockáztatja, hogy a földközi-tengeri térség egy óriási temetővé válik".

Zeid szerint az uniós menekültpolitika "rövidlátó, rövidtávú politikai válasz (a kialakult helyzetre), cinkosság az idegengyűlölő populista mozgalmakkal, amelyek megmérgezték a közvéleményt ebben az ügyben".

Az uniónak "bátrabb és kevésbé érzéketlen" hozzáállásra van szüksége. "Legális csatornákat kell nyitnia, lehetővé téve a menekülteknek a belépést, elismerve, hogy Európának szüksége van a bevándorlók kevéssé szakképzett munkaerejére, és azt, hogy a menekülteknek joguk van a menedékkérésre, a családoknak pedig arra, hogy együtt éljenek" - üzente.

hvg.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek