GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Megvan, mikor térhetnek legkorábban vissza a diákok az iskolákba

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Márciusban vagy április elején nyithatnak ki az iskolák, miután lejár a koronvírus-oltás kampány második fázisa is, amelyben már az orvosi személyzet és az idősek, valamint a vulnerábilis csoportok már be lesznek oltva, s így védettséget nyernek.


Minderről Valeriu Gheorghiță orvos, az oltási kampányt koordináló országos bizottság elnöke beszélt a Digi24-nek, aki azt is elmondta, hogy különösen fontos, hogy az oktatási alkalmazottak és a veszélyeztetett kategóriákba tartozóak beoltassák magukat, hiszen ez hozzá fog járulni az iskolák újranyitásához.

Aláhúzta, hogy a gyerekekre nem nagyon veszélyes a vírus, viszont könnyen válhatnak hordozókká, ha elkapják, és tünetmentesek maradnak. Azt is elmondta, hogy elsősorban nem attól kell tartani, hogy a diákok az iskolában fertőződnek meg, hiszen nagyon jól meg van ezekben szervezve a védekezés, viszont az iskolán kívüli tevékenységek és helyszínek különösen veszélyesek, például az iskolabuszok.

"Az oltás második fázisában kerülnek sorra a pedagógusok és az idősek, ez azt jelenti, hogy március végén vagy április elején már biztonságosan ki lehet majd nyitni az iskolákat" - mondta Valeriu Gheorghiță.

(transindex.ro)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek