GaGa
2024. július 19., péntek Emília napja
árfolyam:
1 euro = 4.9692 RON
1 dollár = 360.6045 RON
100 forint = 0.0544 RON

Megszüntetnék az illegális szemétlerakatokat Szatmárnémetiben

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az utóbbi öt hétben harmincöt illegális szemétlerakatot azonosítottak Szatmárnémeti területén. Az önkormányzat és a Környezetvédelmi Őrség pénzbírságot ró ki az elkövetőkre.


A szatmárnémeti polgármesteri hivatal, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség és a helyi rendőrség munkatársai 35 olyan helyszínt azonosítottak márciusban, illetve április első napjaiban, ahol illegális szemétlerakatok alakultak ki – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében. 

Az akció folytatódik a következő időszakban is, az önkormányzat és az őrség egyaránt eltökélt abban, hogy megszüntessék ezt a jelenséget.

A 35 helyszínen viszonylag kis területekre volt jellemző, hogy az építkezést vagy bontást követően törmelékek maradtak, különböző műanyag és karton származékokkal és zöldhulladékokkal szennyezik a környezetet. A terepszemléket követően 9 magán- és 7 jogi személy lett tulajdonosként azonosítva, a többi lerakat pedig közterületen keletkezett. Előbbiek felszólítást kaptak, amelynek értelmében az előírt határidőig meg kell szüntetniük ezeket. Öt esetben ez április 12-ig meg is történt, a többieket pedig a határidő lejártával ismét ellenőrzik.

A szatmárnémeti polgármesteri hivatal közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy az illegális szemétlerakás kihágásnak minősül, és magánszemélyek esetében 3 és 6 ezer lej közötti, jogi személyek esetében pedig 20 és 40 ezer lej közötti bírság róható ki érte. Azok a magánszemélyek, akik az önkormányzat felszólításának nem tesznek eleget, 3 és 6 ezer lej közötti bírságot kaphatnak, a jogi személyek esetében pedig 25 és 50 ezer lej közötti lehet a szankció.

(kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek