GaGa
2024. július 26., péntek Anna, Anikó napja
árfolyam:
1 euro = 4.9690 RON
1 dollár = 349.4549 RON
100 forint = 0.0547 RON

Megszavazhatják Montenegró NATO-tagságát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az amerikai szenátus kész megszavazni Montenegró NATO-tagságát - jelentette be Mitch McConnell, a republikánus többség vezetője.


A döntést Rex Tillerson külügyminiszter korábbi levelében megfogalmazott kérésnek megfelelően, várhatóan hétfő este hagyják jóvá. A külügyi tárca irányítója március 7-én írt levelet a szenátus vezetőinek, amelyben hangsúlyozta, hogy Montenegró tagsága az észak-atlanti szövetségben “erőteljesen szolgálja az Egyesült Államok érdekeit”.

Álláspontja szerint Montenegró felvétele segítené a térség integrációját, demokratikus reformjait, valamint a biztonságot és a stabilitást.

Montenegró felvételét eddig a NATO 24 tagállama hagyta jóvá, az Egyesült Államokban azonban két republikánus szenátor – Rand Paul Kentuckyból, és Mike Lee, Utah állam politikusa – megakadályozta a ratifikálást.

Rand Paul arra hivatkozott, hogy Montenegró csatlakozása feldühítené Oroszországot és a balkáni állam amúgy is túl kicsi ahhoz, hogy az Egyesült Államok nemzetvédelme szempontjából szerepe érdemleges lehessen. Mike Lee pedig csak azért voksolt nemmel, mert azt szerette volna, ha a szenátorok kifejthetnék álláspontjukat a kérdésben.

A szenátusban eddig kétszer volt szavazás az ügyben, mindkét alkalommal sikertelenül.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ULYSESSCARUSO@GMAIL.COM Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ÚJ Őszinte HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek