GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Mégis lehet Szent László-híd Nagyváradon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nagyváradi önkormányzati képviselőtestület keddi ülésén némi vita után jóváhagyta a bihari megyeszékhely hídjainak elnevezését, így a főtéri híd a városalapító király, Szent László nevét viselheti majd.


A döntés nem volt egyhangú, a 23 jelenlévő tanácstagból a három szociáldemokrata párti (PSD) tanácsos tartózkodott. A határozatot még meg kell vizsgálnia a prefektusi hivatalnak, mely egyébként a nagyváradi hidak neve közül egyedül a Szent László nevet véleményezte negatívan, a Dacia, Decebal, Ovidiu Densuşianu, Carol I. (I. károly) és Constantin Prezan elnevezéseket jóváhagyta. - 

A határozat kapcsán Ioan Bonchiş PSD-s tanácsos kifogásolta, hogy nem előzte meg szélesebb konzultáció a hidak elnevezését, lévén, hogy „érzékeny témáról” van szó. Azt mondta, nem vitatja sem Constantin Prezan, sem I. Károly érdemeit, de szerinte a Dragoş Vodă vagy akár a Velencei (Velenţa) híd elnevezés illőbb lett volna a városhoz. Az ugyanakkor nem tartja elfogadhatónak, hogy a Ferdinánd (Bémer) és az Unirii (Szent Lászó) teret Szent László-híd kösse össze. Ilie Bolojan válaszában elmondta, hogy az I. Károly és Constatin Prezan marsall nevét még nem viseli közterület Váradon, noha ők a román történelem jeles személyiségei. „Nagyváradon két fontos közösség él, és mindkét közösség tagjainak meg kell találniuk a helyüket, akár a város közterületein is” -- mondta a polgármester.  

maszol.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek