GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Lövöldözés áldozatokkal egy Mohamed-karikatúrákat bemutató dallasi kiállításon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Lövöldözés volt egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon Dallas egyik külvárosában helyi idő szerint vasárnap este egy rendezvényközpont mellett; ketten meghaltak, az épületet lezárták, a környéket kiürítették.


Az ABC televízió helyi csatornája, a WFAA rendőrségi forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy a támadók járművében talán robbanóanyag volt, ezért tűzszerészek vonultak a helyszínre. Más médiumok úgy tudják, hogy a két feltételezett elkövető vesztette életét, de a biztonsági erők egyik tagja is megsebesült. Állapota nem életveszélyes - közölte Facebook-oldalán a garlandi városháza.

A támadók hátteréről egyelőre nem közöltek részleteket, csak annyit, hogy tüzet nyitottak a rendezvényközpont előtt álló őrök egyikére. Az elkövetőkkel rendőrök végeztek.

A garlandi Curtis Culwell Központot sok rendőr védte a vasárnapi vitatott karikatúrakiállítás és -verseny miatt, amelyet a szélsőjobboldalinak és iszlámellenesnek tartott American Freedom Defense Initiative szervezett. A New York-i csoport 10 ezer dolláros jutalmat ajánlott a provokatívnak tartott tárlaton szereplő legjobb karikatúra készítőjének.

A Korán szigorú értelmezése szerint tilos Mohamed ábrázolása.

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek