GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Lonely Planet szerint Kolozsvár Románia feltörekvő művészeti fővárosa

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A világ legnagyobb útikönyv-kiadója, a Lonely Planet, Kolozsvárt Románia feltörekvő művészeti fővárosának nevezte. Az október elsején közölt cikkben a rövid történelmi ismertető után bemutatják azokat a múzeumokat, művészeti központokat és kocsmákat, amelyeket látogatásra ajánlanak. A múzeumok közül a Bánffy-palotát, azaz a Szépművészeti Múzeumot emelik ki, amelyben Nicolae Grigorescu impresszionista festő alkotásait ajánlják, továbbá a Gyógyszerészeti Múzeumot és a Néprajzi Múzeumot. „Bármilyen valószínűtlennek tűnik, Kolozsvár megérkezett a kortárs művészet nemzetközi színterére" – folytatódik a cikk. Megemlítik az Ecsetgyárat, Adrian Ghenie munkásságát, a Plan B és a Sabot galériákat, és azt, hogy a kiállítóterek mellett koncertek, előadások is zajlanak itt. A kocsmák és kávézók tekintetében a szerző azt írja, a legjobb helyek a Karolina tér környékén vannak.


Az október elsején közölt cikkben a rövid történelmi ismertető után bemutatják azokat a múzeumokat, művészeti központokat és kocsmákat, amelyeket látogatásra ajánlanak. A múzeumok közül a Bánffy-palotát, azaz a Szépművészeti Múzeumot emelik ki, amelyben Nicolae Grigorescu impresszionista festő alkotásait ajánlják, továbbá a Gyógyszerészeti Múzeumot és a Néprajzi Múzeumot. „Bármilyen valószínűtlennek tűnik, Kolozsvár megérkezett a kortárs művészet nemzetközi színterére" – folytatódik a cikk.

Megemlítik az Ecsetgyárat, Adrian Ghenie munkásságát, a Plan B és a Sabot galériákat, és azt, hogy a kiállítóterek mellett koncertek, előadások is zajlanak itt. A kocsmák és kávézók tekintetében a szerző azt írja, a legjobb helyek a Karolina tér környékén vannak.

Kiemeli a Jazz Házat, a The Sovietet és a Caminot, a város más részeiről pedig a Yolka Bart és a Joben Bistrot említi. Utóbbit a világ legdizájnosabb kávéházai közé is beválogatták már.

erdély.ma /  marosvasarhelyiradio.ro / transindex.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek