GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Leszavazta a képviselőház emberi jogi bizottsága, hogy március 15. ünnepnap legyen

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kedvezőtlenül véleményezte kedden a képviselőház emberi jogi, vallási és kisebbségügyi szakbizottsága azt a törvénytervezetet, amely szerint a romániai magyar közösség ünnepnapjává nyilvánítanák március 15-ét.


A tervezetről szerdán szavaz az alsóház plénuma, döntő házként. A parlament törvényhozói tanácsa kedvezően véleményezte a javaslatot, a jogi bizottság azonban elutasította azt, majd szerdán az emberi jogi, vallási és kisebbségügyi szakbizottság is közölte, hogy többségi szavazattal negatív véleményezést adott ki az indítványról.

A kormány szintén azt közölte a parlamentnek küldött állásfoglalásában, hogy nem támogatja a tervezet elfogadását. A törvényjavaslatot eredetileg május 27-én kellett volna megvitatnia a képviselőház plénumának, akkor azonban levették napirendről és visszaküldték a szakbizottságoknak újratárgyalásra. A szenátus 2017 novemberében elutasította a tervezetet.

(transindex.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek