GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Lelőttek több embert a Frankfurt melletti Hanau városban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Lelőttek több embert a Frankfurt am Maintól mintegy húsz kilométerre lévő Hanau városban szerda éjjel – közölte Hessen tartomány rendőrsége éjszaka. Az első lövések éjjel tíz óra körül dördültek el, a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint két helyszínen, vízipipabárokban lőtt a támadó.


A támadás indítékairól, okairól egyelőre nincs információjuk a hatóságoknak.

Tizenegy halálos áldozat és négy súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérült van a helyi rendőrség tájékoztatása szerint, a feltételezett elkövető is az elhunytak között van.

Frissítés: Hajnali fél kettő körül a hírügynökségek arról számoltak be, hogy a területet helikopterrel is átfésülő rendőrség máris letartóztatott egy férfit – mint ez a fenti fotón is látható –, aki összefüggésbe hozható a támadással. 

Frissítés 2.: Csütörtökön hajnali ötkor a helyi rendőrség a Twitteren azt írta, hogy a feltételezett elkövetőt hanaui otthonában holtan találták. A lakásban még egy holttest volt, a rendőrség azt írta, valószínűsíthetően nincs több elkövető. Arról egyelőre nem adtak ki információt, hogy halt meg a gyilkos, és arról sem, hogy a korábban letartóztatott férfi milyen kapcsolatban állt az üggyel. 

A Bild még azt is írta, hogy az azóta elhunyt feltételezett elkövető német, vadászengedélye van és autójában lőszereket is találtak - ezeket az információkat a rendőrség nem erősítette meg. A lap úgy tudja, hogy először a Midnight nevű vízipipás helyen zajlott a vérengzés, ahol három ember halt meg. A Bild szerint az áldozatok kurd nemzetiségűek voltak. Az elkövető onnan a Kesselstadt kerületben található Anna Bar & Caféba hajtott egy sötét autóval, 

BECSENGETETT, MAJD TÜZET NYITOTT ÉS TOVÁBBI ÖT EMBERT MEGÖLT, EGYIKÜK NŐ.

Csütörtök hajnalra a támadás egyik életveszélyes sérültje is meghalt, így a feltételezett elkövetővel, illetve a vele egy lakásban talált holttesttel együtt szerda éjjelről csütörtök hajnalra nyolcról tizenegyre nőtt a vérengzés halálos áldozatainak száma.

Szerda éjjel a helyszíni beszámolók szerint Hanau belvárosában mindenhol gépfegyveres rendőröket lehetett látni.

 Az első lövések este 10 körül dördültek el, előbb az úgynevezett Heumarkt városrészben, majd a már említett Kurt Schumacher Platzon. Az első helyszínről a lövések után egy sötét színű jármű hajtott el.

A környékbeli tanúk az első helyszínen 8-9 lövésről beszélnek. A tettes vagy tettesek onnan autóval elhajtottak a város egy másik vízipipabárjához, és ott is leadtak lövéseket. 

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek