GaGa
2024. július 23., kedd Lenke napja
árfolyam:
1 euro = 4.9716 RON
1 dollár = 352.3183 RON
100 forint = 0.0546 RON

Látjuk még Freddie-t az Eurovízión

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Május 10-én lement az idei Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, amelyben a Magyarországot képviselő Freddie is színpadra lépett. Az énekes tovább is jutott, negyedikként lépett fel, Magyarországot pedig negyedikként mondták be a döntőben már biztosan szereplő országok között.


Az Eurovíziós Dalfesztivált idén már 61. alkalommal rendezi meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU), a helyszín ezúttal Stockholm, miután a tavalyi versenyt a svéd Mans Zelmerlöw nyerte meg. Idén 42 ország képviselteti magát, ebből az első elődöntőn, május 10-én 18 versenyző mutatkozott be, köztük a Magyarországot képviselő Freddie, Fehérvári Gábor Alfréd.

Elővízió

A program hivatalosan 21 órakor kezdődött, a Duna TV azonban már 20.30-kor bejelentkezett a Március 15. térről, ahol Freddie rajongói gyülekeztek, és együtt nézték az elődöntőt. Oláh Gergő, majd Berkes Olivér és Tóth Andi is fellépett, Tatár Csilla pedig Svédország magyarországi nagykövetével, Niclas Trouvé-val is beszélgetett, kiderült, hogy a diplomata nagy rajongója Freddie dalának.

Megtudtuk azt is, hogy Freddie-t már megválasztották Mr. Eurovíziónak, de azt csak szombaton fogják elárulni, hogy pontosan mivel jár ez a cím. Láttunk többek között egy kisfilmet Freddie izraeli fellépéséről is – a fiú ekkor ült először repülőn –, de természetesen Stockholmban is forgatott előzetesen a Duna TV, a kamera tanúja volt annak, amint az énekes teljesen elámult a 16 ezer férőhelyes arénán.

Gundel Takács Gábor már Stockholmból jelentkezett be, Freddie-t is megszólaltatta. Jól vagyok, de ez egyre romlik” – mondta az énekes, de bízott abban, hogy az izgalom egyből el fog múlni, amint belekezd a dalába. 

A finnek kezdtek, a máltaiak zártak

Kilenckor kezdődött az Eurovízió első elődöntője az előző évi nyertes, Mans Zelmerlöw fellépésével. A svéd énekes az est házigazdája is volt a folyamatosan kiabáló Petra Mede oldalán, némi viccelődés, kölcsönös csipkelődés és a szavazási szabályok tisztázása után kezdődhetett csak a lényegi show. A versenyprodukciók sorát a finn Sandhja dinamikus dala, a Sing It Away nyitotta, utána még Görögország és Moldova versenyzői is színpadra álltak Freddie előtt. 

Negyedikként következett tehát a bemutatkozó kisfilmjében kiváló szakácsnak mondott fiú a Pioneer-rel, egy Szabó Zé által írt dallal. A tőle megszokott szerelésben, farmerban, egyszerű fehér pólóban jelent meg, a Fool Moon trióval és egy gongot verő táncművésszel a háta mögött – a produkciója után nagy volt az üdvrivalgás, de az alapján még nem lehetett jósolni semmit, hiszen a többieket is legalább annyira éltette a közönség. Freddie legalább svédül is megköszönte a tapsot. 

Egyszerű szerelésben állt színpadra

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A horvát és a holland produkció között egy vicces(nek szánt) blokkot is láthattunk, amelyben a két műsorvezető taxisofőrnek álcázta magát, úgy vette fel az Eurovízióra látogatókat. Az örmények a színésznőként és modellként is ismert Iveta Mukuchyannal támadtak, aki hosszú és formás lábait is közszemlére tette a győzelem érdekében; San Marino pedig a Leonard Cohent ABBA-ba oltó Serhatot küldte a viadalra.

origo.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek