GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Lassul a fertőzés Spanyolországban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tovább lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Spanyolországban, a százezer lakosra vetített esetszám 470-re csökkent a pénteki 498-ról - tájékoztatott Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója hétfőn Madridban.


A járványügyi vezető közölte: az elmúlt 24 órában 3321 új fertőzöttet igazoltak a tesztek. A regisztrált esetszám több mint 38 ezerrel emelkedett a legutóbbi, pénteki adatösszesítés óta.

A koronavírust a járvány kezdete óta 1,49 millió embernél mutatták ki Spanyolországban.

A fertőzöttség mértéke eltérő az ország tartományaiban: legmagasabb arányban még mindig az észak-afrikai Ceuta autonóm városban fordul elő, ahol százezer emberből jelenleg 872-en fertőzöttek. Pénteken ez a szám 996 volt. Továbbra is a Kanári-szigeteken a legkevesebb a koronavírusos eset: százezerből 80-an.

Fernando Simón viszont elmondta, egyelőre nem mérséklődött a kórházban kezeltek, illetve az intenzív terápiára szorulók száma.

Mint mondta, egy pácienst átlagosan húsz napig kezelnek intenzív osztályon, tehát az egészségügyi ellátásban késleltetve mutatkozik majd meg a fertőzésszám csökkenése.

Jelenleg több mint 20 ezer fertőzött kap kezelést egészségügyi intézményben és több mint háromezren vannak intenzív osztályon. A kórházi ellátás 16,5, az intenzív ellátás 32,8 százalékán kezelnek Covid-betegeket.

Az elmúlt egy hétben 1082 páciens hunyt el a fertőzés következtében, a járvány kezdete óta 41253 ember veszítette életét.

Spanyolországban október 25. óta szükségállapot van érvényben, amit a parlament május 9-éig meghosszabbított. A Kanári-szigetek kivételével mindenhol éjszakai kijárási tilalom van érvényben. Minden nyilvános helyen kötelező a maszk viselése és hatnál többen nem gyűlhetnek össze.

A 17 spanyolországi tartomány és a két észak-afrikai autonóm spanyol város saját területén egyénileg határozza meg a védekezés szintjét, valamint a szükséges korlátozásokat. Például van, ahol zárva tartanak a vendéglátóhelyek, míg máshol csak a teraszokon lehet vendégeket fogadni. Akad olyan régió, ahol alapos indokkal lehet a városok között közlekedni, és van, ahol a tartományból való ki- és belépést korlátozták.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek