GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Követhető a részleges napfogyatkozás a nagybányai Planetáriumban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Nagybányai Csillagászati ​​Komplexum június 21-én, vasárnap, reggel 8.00 és 9.00 között, a Romániában részleges napfogyatkozásként látható gyűrűs napfogyatkozás alkalmával, meghívja a csillagászati ​​megfigyelések iránt érdeklődőket.


A gyűrűs napfogyatkozások akkor fordulnak elő, amikor a Hold távolabb van a Földtől, kisebb az égbolton, és a holdkorong nem takarja el teljesen a Napot (mint az összes napfogyatkozás esetében), hanem egy fényes napenergia-gyűrű látható.

A következő gyűrűs napfogyatkozás már csak egy év múlva lesz újra, így a jövő heti részleges napfogyatkozás ideális lehetőséget kínál az amatőr csillagászok és szakemberek számára, hogy élvezhessék a Nap és a Hold találkozásának látványát. A részleges napfogyatkozás Dél- és Kelet-Európában, Ázsia nagy részén, Ausztrália északi részén, a Csendes-óceánon és az Indiai-óceánon lesz majd tekinthető. 

Romániában a gyűrűs napfogyatkozást részleges napfogyatkozásként fogják megfigyelni. Mégis, tekintettel a jelenség csillagászati ritkaságára, a nagybányai Planetárium szeretettel vár mindenkit a George Coșbuc utca 16. címen, mivel itt lehetőség nyílik arra, hogy a szükséges tudományos műszerekkel együtt legyen látható a napfogyatkozás.

Mihály Kriszta – Nagybánya.ro (Forrás: ziarmm.ro)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek