GaGa
2024. július 23., kedd Lenke napja
árfolyam:
1 euro = 4.9716 RON
1 dollár = 352.3183 RON
100 forint = 0.0546 RON

Kósa: Ekkora korrupcióval nem vádoltak még magyar kormányfőt

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Fidesz frakcióvezetője szerint a parlament gazdasági bizottságnak napirendre kell vennie Medgyessy Péter ügyét.


Medgyessy Péter feleségének a bankszámlájára került annak a csaknem 600 ezer eurónak a nagy része, amelyet a korábbi miniszterelnök cége az Alstomtól kapott tanácsadásért - értesült a Magyar Idők. Az AssistConsult Kft. 2007 és 2008 között adott tanácsokat a korrupciós ügybe keveredett francia járműgyártónak.

A lap úgy tudja, a Kft. csaknem a teljes összeget továbbutalta a volt kormányfő családi cégének, majd nagy része a miniszterelnök feleségének számlájára került. Az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomoznak korrupció gyanúja miatt.

Ilyen szintű korrupcióval soha nem vádoltak még magyar miniszterelnököt

A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió reggeli műsorában úgy fogalmazott: Magyarországon még soha nem vádoltak miniszterelnököt ilyen szintű korrupcióval. Kósa Lajos hozzátette: a parlament gazdasági bizottságnak a napirendjére kell vennie az ügyet, és fel kell tennie az érintetteknek a megfelelő kérdéseket.

2,3 millió eurós kenőpénzről beszélnek a britek

A politikus szerint először is tisztázni kell az összeg nagyságát, mert az brit korrupcióellenes hivatal 2,3 millió euró kenőpénzről beszél. Az angolok ugyanis kiderítették, hogy ennyi pénzt fordított az Alstom a BKV megvesztegetésre. Vagyis tisztázni kell a kérdést, hogy hol van 1,2 millió euró - hangsúlyozta Kósa.

Gyurcsány szerint is folytak már gyanús pénzek az MSZP-hez

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője emlékeztetett rá, hogy már Gyurcsány Ferenc is beszélt arról, hogy „folytak gyanús eredetű pénzek az MSZP-hez, jobb ha nem kérdezik honnan”.

Simon sem tud elszámolni a titkos bankszámlákon landolt pénzzel

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Simon Gábor, az MSZP egykori elnökhelyettese nem tud elszámolni azzal a 300 millió forint körüli összeggel, ami az eltitkolt bankszámláin landolt.

Kósa Lajos szerint ennek fényében fel kell tenni a kérdést, hogy mire is ment ez a pénz?

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek