GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Kormányszóvivő: a magyar reformok működnek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A legutóbbi gazdasági mutatók, a kiskereskedelmi forgalom, a munkanélküliség és a foglalkoztatottság adatai is megerősítik, hogy a magyar reformok működnek, amiről néhány hete tájékoztató kampányt is indított a kormány - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.


Kiemelte, hogy a kiskereskedelmi forgalom 23 hónapja bővül, a munkanélküliség 7 százalék alá esett, több mint 4,2 millióan dolgoznak az országban. A szóvivő jelezte, a 600 millió forint plusz áfa értékben, szeptemberig - csaknem ezer kültéri reklámfelületen és sajtóhirdetésekben - zajló kampány célja figyelemfelhívás arra, hogy a magyar reformok működnek.

A Quaestor-károsultak kártalanítását firtató kérdésre Kovács Zoltán azt mondta: a 6 millió forint fölötti kártalanításokkal összefüggésben alkotmánybírósági eljárás zajlik, amelyet pénzintézetek kezdeményeztek, vagyis ebben az ügyben nem a kormánynál kell kopogni, hanem azoknál, akik "megpróbálják megakadályozni" az intézkedések végrehajtását.

A Budapest olimpiapályázási szándékával kapcsolatos felvetésre a kormányszóvivő megerősítette, a kabinet támogatja a fővárost és a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy pályázzanak a 2024-es nyári olimpiára.

Az előkészületeknek megvannak a maguk költségei, de a kalkulált kockázatokat "egy valamit komolyan gondoló pályázónak" vállalnia kell - tette hozzá.

A fideszes Jakab István Magosz-elnök, parlamenti alelnök nyilatkozatára hivatkozva Kovács Zoltántól azt is kérdezték, hogy készül-e olyan jogszabálytervezet, amely szerint - bérlőkkel - állami termőföldeket adnának el. Erre azt felelte: a kormánynál, kormányzati szerveknél nem készül ilyen, de egyes ágazati szervezetek támasztanak ilyen igényt. A szóvivő annyit mondott: földet Magyarországon csak magyarok vehetnek, átlátható formában.

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek