GaGa
2024. július 16., kedd Valter napja
árfolyam:
1 euro = 4.9700 RON
1 dollár = 352.8944 RON
100 forint = 0.0545 RON

Kitoloncolják Romániából Mikola Bélát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Öt évre nemkívánatos személlyé nyilvánították Romániában Mikola Bélát, az Új Magyar Gárda tagját – közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.


A döntést a Marosvásárhelyen élő magyar állampolgárról a bukaresti ítélőtábla hozta meg a belügyminisztérium kezdeményezésére. Az ítélet alapfokon született meg, az értesítéstől számított tíz napon belül támadható meg, de már most végrehajtható.

Mint ismeretes, a belügyminisztérium hétfőn közölte, hogy négy magyar állampolgár, köztük a Jobbik két országgyűlési képviselője, Szávay István és Zagyva György Gyula egy évig nem léphet be Romániába. Ugyancsak egy évre kitiltották Tyirityán Zsoltot, a Betyársereg tagját.

Mikolának nemkívánatos személlyé nyilvánítását is kezdeményezte a belügyi tárca. A román hatóságok szerint neki marosvásárhelyi lakcíme van. A négy magyar állampolgárt azzal gyanúsítják, hogy szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató szervezetek tagjai, amelyek Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik.

A belügyminisztérium a március 10-ei marosvásárhelyi autonómiatüntetés után jelentette be a négy magyar állampolgár elleni intézkedést. Előzőleg Traian Băsescu államfő kérte a Jobbik vezetőinek és tagjainak kitiltását Romániából. Szávay István, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének vezetője szerint Băsescu és Ponta szándékosan terelik el a figyelmet a marosvásárhelyi autonómiatüntetés valós üzenetéről, a jelenlevők által megfogalmazott autonómiaigényről.

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Brown Jó nap, Jelenleg Párizsban, Franciaországban vagyok, és azt szeretném ajánlani mindenkinek, (...)

Komoly és megbízható ajánlat Szia, nehéz anyagi helyzetben van? Sürgősen pénzre van szüksége projektjei (...)

Megfizethető hitel ajánlat Nehéz anyagi helyzetbe került, és nem tudja, hová forduljon, mert a bank valamilyen okból (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek