GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Kis híján meglincselték az AUR politikusait a temesvári forradalmárok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

„Takarodj innen, te szerencsétlen!” – így fogadták szerda este a temesváriak George Simiont, a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) társelnökét, aki több társával együtt részt akart venni az 1989-es forradalom 31-ik évfordulóján tartott megemlékezésen.


A szélsőséges párt vezető politikusai ezekben a napokban sorra felkeresik az erdélyi városokat, hogy megköszönjék a szavazóiknak a rendkívüli választási eredményeiket. Szerdán Temesvárra érkeztek, ahol meg akartak emlékezni a temesvári forradalom áldozataira.

George Simion egy beszédet is tartott a Győzelem téren, amit a Temesvár Társaság megemlékezői megzavartak. Többen felszólították, hogy tegyen maszkot, majd többen fenyegetően körbevették az AUR társelnökét. Ekkor a csendőrök kordont vontak a fociultrából lett politikus köré. Simion végül a csendőrök kíséretében gyertyákat gyújtott az érsekség lépcsőin a forradalom áldozatainak emlékére.

A Temesvár Társaság elnöke az incidenseket megelőzően közleményben szólította fel George Simiont,  hogy az AUR határolódjon el két frissen megválasztott törvényhozójától, Francisc Tobától, valamint Nicolae Romantól, akik részt vettek az 1989-es forradalom elfojtására tett kísérletben. „Azért győztünk, mert a temesváriak nem hittek a sovén nacionalizmus hívó szavának, azért győztünk, mert itt a nemzetiségek egységesek voltak, azért győztünk, mert elutasítottuk mindazt, amit George Simion pártja képvisel” – fogalmazott Florian Răzvan-Mihalcea, emlékeztetve ugyanakkor a Temesvári Kiáltvány 4. pontjára, amely kimondja, hogy „a nacionalizmusnak nincs helye Romániában”. 

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek