GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Kína lett a világ 3. fegyverexportőre

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kína a fegyverexportáló országok nemzetközi rangsorában megelőzte Németországot és Franciaországot, és ezzel a világ harmadik legnagyobb fegyverexportőre lett, jelentette hétfőn a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI).


Az elmúlt öt évre (2010-2014) vonatkozó adatsor szerint a világ legnagyobb fegyverexportőre az Egyesült Államok 31 százalékos részesedéssel. Oroszország a második 27 százalékkal, majd Kína, Németország és Franciaország következik, körülbelül 5-5 százalékkal, írja az MTI.

A jelentésből az is kiderül, hogy Oroszország elsősorban Indiába, Kína pedig legfőképpen Pakisztánba adja el a fegyvereket. Az Egyesült Államok vevőköre sokrétű. Legnagyobb vásárlója - 9 százalékos részesedéssel - Dél-Korea.

A SIPRI adatai szerint az elmúlt öt évben a megelőző hasonló periódushoz képest 16 százalékkal nőtt a fegyverkereskedelem világszerte. Az importőrök listáját India vezeti 15 százalékos piaci részesedéssel, majd Szaúd-Arábia és (vásárlóként is) Kína következik 5-5 százalékkal.

index.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek