GaGa
2024. július 16., kedd Valter napja
árfolyam:
1 euro = 4.9655 RON
1 dollár = 357.7186 RON
100 forint = 0.0545 RON

Kedden hivatalos látogatásra érkezik Romániába az ukrán elnök, akit Klaus Iohannis fogad a hivatalában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Klaus Iohannis kedden fogadja hivatalában Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki a román államfő meghívására hivatalos látogatásra érkezik Romániába - tájékoztatott hétfőn az elnöki hivatal.


A közlemény szerint a látogatás megerősíti, hogy Románia továbbra is feltétel nélkül támogatja Ukrajnát az Oroszország által indított háborúban. Emellett mutatja a két ország közötti kapcsolatok különleges jellegét és potenciálját, illetve azt az igényt, hogy a felek a legmagasabb szinten vitassák meg a közös érdekű projekteket és témákat.

Az elnöki hivatal szerint a Klaus Iohannis és Volodimir Zelenszkij közötti bukaresti találkozó lehetővé teszi az Ukrajnát támogató romániai intézkedések elemzését, illetve a régió és a Fekete-tenger biztonsági helyzetének és az annak kezeléséhez szükséges lépéseknek a megvitatását.

Klaus Iohannis 'konstruktívan és pragmatikusan' kíván tárgyalni a kétoldalú együttműködés és a közös érdekek kiemelt területeiről, különös tekintettel a határokon átnyúló kapcsolatok bővítésére, a gazdasági kapcsolatok fejlesztésére, Ukrajna európai és euroatlanti integrációjára, valamint a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek jogainak teljes körű tiszteletben tartására - olvasható a közleményben.

A román államfő 13 órakor fogadja az ukrán elnököt a Cotroceni-palotán. A felek négyszemközti találkozóját közös sajtótájékoztató követi.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Brown Jó nap, Jelenleg Párizsban, Franciaországban vagyok, és azt szeretném ajánlani mindenkinek, (...)

Komoly és megbízható ajánlat Szia, nehéz anyagi helyzetben van? Sürgősen pénzre van szüksége projektjei (...)

Megfizethető hitel ajánlat Nehéz anyagi helyzetbe került, és nem tudja, hová forduljon, mert a bank valamilyen okból (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek