GaGa
2024. július 22., hétfő Magdolna napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Karácsony után is özönlenek a menekültek Görögországba

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Nem apad a menekülthullám Görögországban: vasárnap csaknem 3500 illegális bevándorló érkezett az égei-tengeri szigetekre – közölte hétfőn az Európai Unió határőrizeti ügynöksége, a Frontex.


Összesen 3467 ember ért partot vasárnap görögországi szigeteken, ami csak kismértékű csökkenést jelent az utóbbi hónapokban jellemző napi 4-5 ezer érkezőhöz képest. Bár korábban érkeztek hírek a Görögországba irányuló menekülthullám jelentős visszaeséséről, a legújabb adatok nem túl biztatóak, amire felhívták hétfőn a figyelmet uniós források is.

Szerintük a tagállamok elégedetlensége nő, ha Törökországnak az EU-val nemrég kötött megállapodás ellenére nem sikerül megfékeznie az unióba tartó menekültáradatot.

Hétfőn egy komphajó fedélzetén nagyjából 1550 migráns és menekült érkezett Athén kikötőjébe, Pireuszba. A görög parti őrség közlése szerint az égei-tengeri Leszbosz, Híosz és Számosz szigetéről gyűjtötték össze őket. Hétvégén csaknem 6 ezer illegális bevándorlót szállítottak Pireuszba.

A Frontex hétfőn a görög határokon megkezdte Poseidon Rapid Intervention fedőnevű bevetését, amely az eddigi Poseidon Sea missziót váltja fel. A 24 vesztyi macedón hírportál szerint az új küldetés 376 résztvevőjének feladata a migránsok kihallgatása, ujjlenyomatának levétele, valamint személyi okmányaik ellenőrzése lesz.

hvg.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek