GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Jóváhagyta a CNSU a veszélyhelyzet 30 nappal való meghosszabbításáról szóló határozatot

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) úgy döntött csütörtöki ülésén, hogy javasolja a veszélyhelyzet további 30 napos meghosszabbítását december 14-étől kezdve - jelentette be Raed Arafat, az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.


A következő 30 napban az eddigi rendelkezések maradnak érvényben, amelyeket kiegészítettek a sífelvonókon alkalmazandó szabályokkal. Ez utóbbira vonatkozóan közös rendeletet ad ki az egészségügyi és a gazdasági minisztérium - mondta el a DSU vezetője.

"Ha a kabinos felvonó húsz fő befogadására alkalmas, akkor valószínűleg az a döntés születik, hogy csak tíz személyt szállíthat. A sífelvonók és libegők normálisan működnek. A többi előírás természetesen az üdülőhelyeken is érvényben marad, ami az éttermeket és minden más helyiséget illet, ahol az emberek tartózkodhatnak"- magyarázta Arafat.

Arra a kérdésre, hogy a sípályákat mindenki használhatja-e, vagy csak a helyi lakosság, Arafat azt mondta: "A pályák nyitva lesznek, de be kell tartani az összes vonatkozó szabályt."

A DSU vezetője kifejtette: minden más korábbi intézkedés, amelyet a 14 napra kumulált incidencia értékhatárai (1,5 ezrelék alatt, 1,5 ezrelék és 3 ezrelék között, 3 ezrelék fölött) szerint rendeltek el, érvényben marad.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek