GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Jótékonykodás a Művészeti Galéria háza táján

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Augusztus 1-én, a Bukarest sugárúti Művészeti Galériában kiállítás nyílt hazai és nemzetközi festőművészek alkotásaiból. A Rex Rotary cég szervezésében történt az esemény; az eladott festmények árát a szenvedő ukrajnai gyerekek megsegítésére fordítják.


A kiállítást Dobrai Angéla, a Rex Rotary cég vezetője nyitotta meg, aki bemutatta a kiállítás hőseit, mármint a képzőművészeket, név szerint a következőket: Bölöni Mária, Székely Szilárd, Leș Paul, Kozel Orsi, Pavluk Gábor, Szántó Andreász, Szekly Zsuzsa, Hory Agatha, Nicolae Cațavei, Szatmáry Juhos, Sütő Petre Rozália, Prykop Adrian, Laura Ghinea, Eleonora Florian, Rozsnyai Valentin, Sclearanca Maria, Petreuș Valentin, Mihai Adrian Tirică, Lesia Chalapchii, Vraja Ileana, Varna Ioan, Sofiia Holubova.

Laura Ghinea, a társszervező arról beszélt, hogy a tárlat tematikája  tág  skálán mozog, megtalálható úgy a tájkép, mint az absztrakt, de vallásos témájú festmények is vannak. A beszélő rámutatott arra, hogy van egy olyan technikájú kép, amelyik nagyon nehezen kivitelezhető: mégpedig, máz fémlemezen.

Sașa Nicolici, a Rex Rotary cég társszervezője egy szép gondolattal ragadta meg a közönséget: „A remény a lélekből indul.”, ezt úgy és más gondolatot  úgy  mondott, hogy kötelezőnek érezzük tanulni egy pozitív beállítottságú személytől.

A legtöbb festmény remekmű, kiemelnék egy párat, amelyik megragadott.

Kozel Orsi  az oxfordi egyetem monumentális világát két tollrajzzal végtelen tökéleteséggű precizitással és kimunkáltsággal hozza be világunkba.

Pavluk Gábor Passauból jött, a napfogyatkozást az ég végtelenjével, és az erdő csipkéjével ábrázolja.

Székely Szilárd az idillikus szerencsemalmát  pasztellszínekkel festi meg.

Sikeresek és élettől duzzadóak  Rozsnyai Valentin absztrakt kompozicíói,

Varga Mihaela művészettőrténész úgy fogalmaz, hogy a művésznek intellek-tuális szenvedélyei vannak, ezeket a meditációkat  ezért nem lehet új neokubista irányzatba vagy szürrealista irányzatba foglalni.

A kiállítás keddig, augusztus 4-ig tart nyitva.

 

                                                                                         Varga Gábor

         

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek