GaGa
2024. július 25., csütörtök Kristóf, Jakab napja
árfolyam:
1 euro = 4.9690 RON
1 dollár = 349.4549 RON
100 forint = 0.0547 RON

Jogerősen reklámzászlónak minősítették a partiumi zászlót

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tőkés László közleményében azt írja, "mivel Romániában már nincsenek jogorvoslati lehetőségek, az EP-képviselő az Emberi Jogok Európai Bíróságához lesz kénytelen fordulni a partiumi zászló ügyében is, akárcsak előzőleg a székely jelkép esetében.


A strasbourgi magas instancia túlterhelt, ennek ellenére befogadta és tárgyalásra alkalmasnak találta a múlt esztendő végén a székely zászló ügyét. A partiumi lobogó ellen született ítélet esetében még meg kell várni a törvényszék hivatalos kiértesítőjét és részletes ítéletindoklását, mielőtt döntés születne a további lépésekről." 

Jogerősen is reklámzászlónak minősítette hétfői ítéletében a partiumi zászlót a Bihar megyei törvényszék. Az ítélet kivonatát a romániai bíróságok portálján hozták nyilvánosságra. 

A zászló ügyében Tőkés László európai parlamenti képviselő pereskedett a nagyváradi önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrséggel. A rendőrség a reklámtörvény megsértése miatt állított ki jegyzőkönyvet, és szólította fel Tőkés Lászlót az európai parlamenti képviselői irodája erkélyére kitűzött zászló eltávolítására. Ezt a jegyzőkönyvet támadta meg a bíróságon Tőkés László, de a bíróság mind alapfokon, mind másodfokon megalapozatlannak tartotta, és elutasította a keresetét. - a Transindex.ro portálról

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ULYSESSCARUSO@GMAIL.COM Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ÚJ Őszinte HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek